Rimfrost och islänningar

2007-12-21 @ 10:33:00 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Helt underbart väder ute nu! Får man inte snö ska man ha det så här =)

   
Bilder från i tisdags o onsdags, taget hos Aron och på Näset


Igår red jag o Anki på islänningarna. De är så ljuvliga


Det fina lösdriftsstallet i Dammängsbacken

tiden går

2007-12-11 @ 23:29:13 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

även när man inte har sådär görkul. Uppsats är väl kul, ibland, men jobbigt samtidigt. Imorrn har vi deadline på vissa delar så då får vi kämpa.

Idag tog jag en ordentlig paus från pluggandet o va i stallet från halv fyra till halv nio. Red lektion med Mandis och red sedan Gringo. Undrar om jag kommer ha träningsvärk imorrn! haha. Men det jobbigaste var nog att mocka. Jag står o svär över den där halmen som är nästintill omöjlig och mocka i!

                                                           
Hästarna står o väntar medan jag mockar...               Gringos natt-värmeskydd ser nästan ut som en rustning. hihi

Men när man mockar i halmen så är det värsta att man vet hur mycket sämre halm är jämfört med andra strömedel! Det har inte så bra uppsugningsförmåga, det dammar, det är jobbigt att sprida ut och man får massa halmstrån på sina strumpor (ok inte så farligt, man får ju hö oxå så...). Jag menar, idag körde jag ut fem fulla kärror!! Detta visar ju ganska mycket:

image42

Bilden är hämtad från denna sida

Sen att halm inte är så bra att strö ut på åkrar för att det kräver så lång brinntid är ju också dåligt. Och lukten! Om man bytte ut all halm mot torv i gringos stall skulle det bli en helt annan atmosfär, eftersom halmen inte suger upp ammoniaken så det ligger kvar o luktar. uuu.

Nåja, det är positivt iallfall att Gringo är bättre i magen av halm!

Till helgen åker jag till Karlskoga och stannar där över jul. Det ska bli skönt o komma "hem" en lite längre stund. (så vi hinner rida! hehe) På lördag ska vi på julbord till Grythyttan, samma som förra året. Lite trist kan man tycka, eftersom de flesta var lite besvikna på det. Inte direkt klassiskt julbord men jag o Aron som är vegetarianer fick asgod mat! Ska bli spännande o se vad det blir i år.

Lite gamla filmer igen...

2007-12-06 @ 11:08:35 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Eftersom jag inte har nåt o skriva om, då det var som Ola brukar säga - horisontellt regn igår - så kunde jag inte rida, så då tänkte jag att jag lägger ut lite gamla filmer

Här är en film från sommaren 2006 då jag precis kom tillbaka från karlskoga efter sommarlovet:




Och den här är bara så mysig när Gringo rullar sig efter att jag ridit en varm dag i maj, 2007:

27 år

2007-12-05 @ 00:13:29 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

är jag nu. Känns bra faktiskt. snart färdigutbildad o allt. Bara villa, volvo, barn o hunden som fattas. haha

Idag var jag o Gringo ute i skogen o lattjade lite som uppvärmning, det var skoj. Han älskar o galoppera ute! Nähä vilken häst gör inte det? Han blev iafall väldigt bra av det, kom igång ordentligt så när vi red på banan efteråt kändes han väldigt fin! Han får väldigt rund och fin galopp när han skärper sig. Han är verkligen lättriden jämfört med Mandis!

Igår frågade jag lite folk i stallet om dom va intresserade av o rida för nån annan än ML eftersom Anki kommer ner till gbg efter jul. Och det var en del som nappade! Jag ska försöka styra upp en träningshelg då. Kommer bli skitkul! Aron frågade "Så Anki tar ledigt för o komma till gbg, så får hon vara i ett stall här med!" mm.. just det! Och hon klagar nog inte...haha

Julpyntat i stallet! Gringan va duktig idag!


Satt o kollade på lite gamla filmer. Den här filmade Aron när jag & Starren o Anki Joshi red den 30 juni i somras. Joshi hade väl precis kommit då...


Är en rumpchock allt som krävs...

2007-12-01 @ 01:53:09 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

...för att ridsporten skall uppmärksammas?

När aftonbladet.se (för övrigt krass tidning men...) rapporterar från Globen står det "rumpchock" på förstasidan. Notera! Förstasidan! Hur ofta får ridsporten en sådan framsidepuff? Helt otroligt egentligen, men som sagt, det kanske är det som krävs? Vi ryttare kanske behöver bjuda lite på oss själva. Jag menar, Malin blev ju känd för att hon hoppade i raffset - eller var det för att hon är en jäkligt bra ryttare? Minns förra året då Whitaker & han den andra lite korpulente farbrorn hoppade i kallingar. Det väckte ju också en del uppmärksamhet. Ja, det kanske är en jippofiering av ridsport som behövs? För trots allt så är ju all publicitet publicitet... Det är synd att jag inte går en termin mediekunskap till, det här skulle vara värt att undersöka närmare!

Nej, nu är det läggdags!