såå tråkigt väder...

2007-11-30 @ 09:52:22 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

...så i helgen ska jag bara vara hemma och måla, julpyssla och kolla på TV:

Fredag 30 november
16.45 SVT24 Internationell hoppning och Agria Junior Final

Lördag 1 december
15.30 SVT24 Sändning från fredagskvällens maskeradhoppning och six-bar-hoppning med en bil till vinnaren.
16.45 Från lördagens matiné

Söndag 2 december
10.15 SVT24 Internationell tidshoppning
11.03 SVT24 Internationell hoppning Stockholm Suzuki Grand Prix
14.45 SVT2 och SVT Europa - Direktsändnig från Världscupen i dressyr Grand Prix Kür
20.10 SVT24 Sändning från den stora finalshowen

Tur de inte sänder från Globen på lördag f.m för då ska jag på loppisrunda! Det brukar vara så mysigt så här i december, då har de alltid lussekatter o annat gott fika. Det tråkiga är bara att inte mamma kan följa med, hon bor ju i Karlskoga o ingen här verkar brinna lika mycket för loppisar som hon och jag. haha

regn regn regn..

2007-11-29 @ 22:50:31 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

..och åter regn. Kustklimatet är hemskt. Men jag trotsade vädret och red i paddocken iafall 30 min. haha. Gissa om jag o hästen blev blöta! Bildbevis:

image35
före - en ganska torr häst...

image36
Efter - en blöt Mandis. Bra ländtäcke hade jag iafall för hon är helt torr på baken!

image37
Jag är blööööööt (kolla vad det ångar om henne!)

Filmer från hoppningen i Knutsbol

2007-11-27 @ 09:19:00 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

I torsdags åkte jag iväg till Karlskoga för Anki fyllde år! På vägen dit stannade jag till på Skara hästsport för o köpa present. Det måste vara en av Sveriges bästa hästsportbutiker! De har verkligen ett brett sortiment och de har både billiga och lite dyrare saker.

fredagen åkte jag och Mamma in till Karlstad för hon skulle köpa present, vi skulle åka till färjestad ridshop. De har rätt mycket täcken där, men annars tror jag nog faktiskt att Till Häst i Marieberg är en bättre butik i den regionen...

Senare på kvällen åkte vi till ridhus med Idola och Joshi. Jag fotade lite och filmade när Anki och Linda red. De var jätteduktiga allihopa! Det var verkligen kul att se Joshi röra sig. Sist jag var här o red ut hade jag ju full sjå med att sitta på Idola så då kunde jag inte riktigt koncentrera mig på hur Joshi gick. hihi.

  Joshi & Linda

Och så två filmer:





Hoppas att de syns!


lördagen blev det först klippning på Salong S av Sara. Tur man får komma till Karlskoga o bli klippt!

Sedan blev det tårta:

Nu är jag tillbaka i Göteborg och igår red vi lektion! Helt otroligt hur det kan vara sån skillnad på klimat. Trodde paddocken skulle vara stelfrusen och allt, men det var riktigt bra faktiskt!

Galopp!

2007-11-21 @ 22:42:33 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Idag lyckades jag. haha. Fattade galopp ett antal gånger. Klockren, rätt fin och rund galopp. "Jag ska bara tejpa över siffrorna först" sa jag till dom när de frågade "vad det var för häst" jag red. haha. I LOVE you va härlig du är o jobba med, hästen.

Och apropå tjocka hästar så tycker jag faktiskt att Mandis börjar tjocka på sig lite hon med! Dock är det ju bara en fördel för henne, så tunn som hon är.

Jag fick ju en hel del kritik på lektionen sist som jag har försökt jobbat med idag, och jag tyckte att det kändes bra. Mina åskådare var positiva också vilket alltid e trevligt o höra.

Men nu ska jag sluta skryta, idag såg jag att jag sitter som en hösäck o lutar mig inåt! Det är ju så bra att rida när man ser skuggorna, jag menar vi är inte så lyckligt lottade så vi har manege med speglar! Nå, jag såg mig själv i skuggan o höll på o skratta högt. Kutryggig lutandes framåt! Jag förstår inte, på Gringo får jag inte alls den sitsen. Det kanske är den där "100-kilos klumpen" som sitter på Mandis bog som tynger ner mig framåt också. Hon har, enligt ML 70 % på framdelen och 30 % på bakdelen. Det ska väl vara motsatsen?
Tips: Rid som i en trappa uppför! Manken ska lyftas! (Aj) Rid i uppförsbacken! (Var är den? Jag ser den inte?)

Så idag har jag fokuserat mycket på att luta mig bakåt och sträcka på mig, och det går faktiskt mycket bättre!

Eva hade varit på Ullared idag o köpt massa fina saker till deras hästar. Mandis fick rosa fleecetäcke för 79 kr som hänger bakom Cindy som fått nytt täcke o grimma. Visst är hon söööt? *aow*

Nu måste jag sova, har inte hunnit packat inför trip till Karlskoga i helgen, får bli imorrn bitti innan vi åker. Ska bli riktigt kul o komma hem o se huset!! Och på fredag blir det hoppning i ridhuset. Då ska jag vara beredd med kameran i högsta hugg! Sedan party på lör o utgång till det "nya innestället" i Kga. *fniss* Kommer ju vara snyggare än sist jag var ute på halloween iafall X )

Gringo's back!

2007-11-20 @ 20:04:01 • Kommentarer (1)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Haha men det kändes faktiskt som det idag! Det var precis som att gamla gringan va igång igen. Vi red cavaletti (hans medicin som spatthäst) och det är verkligen som sjukgymnastik för honom. Eftersom spatten gör honom väldigt stel, det är som reumatism undefär, är det väldigt bra att stretcha lederna. Han kom igång bra även om han känns lite "oriden" just nu. Han har ju i princip inte gått sedan innan sommaren ordentligt. Men nu verkar det som han börjar komma igång igen! Galoppen känns också bra nu, det gäller bara att verkligen se till så han inte sneddar o slänger in baken. Så nu är det bara ett problem:

Tur man har resår!

Mandis o jag red ju lektion igår o eftersom jag var en fegis o inte vågade galoppera för att hon sneddade in i staketet hela tiden ( eller ja jag gjorde det till slut) så finns det inte så mycket o säga. Mandis är iafall jätteduktig!

Smygfotade Emma på Mandis idag, synd att det blev lite mörkt...

Har Yoshi ett dolt förflutet?

2007-11-15 @ 12:56:58 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

image25image26
Var och åt Sushi igår på yoshis sushibar. hihi.

Igår blev ingen ridning alls. Paddocken e stelfrusen och det är för mörkt för o rida ut. Vad ska man göra??
Nu är det nere på 1 minusgrad här i göteborg och det är sååå kallt! ;)

Inatt jag drömde...

2007-11-13 @ 19:32:22 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

något som höll mig vaken bra länge. Jo jag drömde såklart om den lilla flickan i Dammängen. Jag drömde att jag och mamma skulle sova i mitt gamla rum där uppe, där sovalkoven är. Vi skulle sätta ett lås på garderoben för dörren åkte upp hela tiden. Mamma sa till mig att skruva fast det medan hon satt därinne, och medan jag höll på att skruva skrek hon "öppna" och då satt hon blick stilla med en liten flicka bredvid sig, väggen till höger ut mot "lönngången" var öppen och där satt hon. Leende, med en vit klänning. Hon sa: "ni måste ta hand om dom här" och höll upp massa gamla kläder. (garderoberna är ju fyllda av mina och Ankis saker, kan det varit det hon menade?) Jag vart skiträdd!

Jag vaknade kallsvettig med ett ryck precis efter att hon sagt sådär, och det låter kanske inte otäckt, men när jag slog upp ögonen trodde jag verkligen att jag var i rummet!! Vi har ju nästan likadana garderober här i sovrummet och det var så mörkt. Jag fick lixom vänja mig vid mörkret för att se att jag var hemma. Inget roligt alls.

Den trevliga drömmen gjorde att jag inte kunde sova och var såå trött imorse. Men jag drog iafall till stallet vid halv tio och när jag åkte kom årets första snö till Göteborg.

Gringo blev pigg av kylan!

Det tror jag hästarna gick igång på, Bill som är Gringos hästhag-kompis var helt galen o Gringo var som värsta unghästen på väg till ridhuset. I ridhuset gick det ok förutom i galoppen. Han var precis som den där dagen. Studsar som en studsboll. Vet inte om han försöker bralla för o få av mig, eller för att han är glad.

Lyckades iallafall få honom fin i formen efter lite lösgörande arbete. Tränade framförallt skänkelvikning rakt fram på spåret. ML brukar ofta köra den med Mandis då hon inte gärna tar i med höger bak. Detsamma gäller Gringo. Han stönade och sket tre gånger, haha snacka om att få igång ämnesomsättningen av att jobba på rätt sätt. Han kom till sin rätt på den nivå han klarar av det dvs. Han är ju rätt stel, så jag tror att detta gjorde honom gott.

Idag funderade jag på om Gringo behöver svanskappa, som Shettisar, haha, hans dressyrsadel åker fram på bogarna o det har den aldrig gjort förut! Det måste ju bero på att han fortfarande har kvar kalaskulan efter betet... Stackarn. Jag sa till Ola igår att vi får ta dit Anna Skipper! (Du är vad du äter)


Gringo i du är vad du äter, "före" (efterbild kommer sen. hihi) fast här såg han faktiskt relativt smal ut...



Dags för manegen snart va...

2007-11-11 @ 12:15:05 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Det fryser på sakta men säkert även här i Göteborg. Igår tränade jag med Mandis och det var lite hårt på sina ställen i paddocken. Förhoppningsvis kommer vi skaffa manegekort vid årsskiftet. De har ju gjort det så snyggt så att man inte kan lösa kort hur som helst, utan man måste minsann vänta till det blir nytt år annars kostar det ju multum för bara nov-dec. Smakar det så kostar det! Vilket i och för sig inte är ett ovanligt förekommande ordval inom ridsporten.

Eva hade mockat & gjort mat åt mig också, så snällt! Även om jag såklart gärna hade mockat själv så blir man så glad av sånt :)

Läste bland annat om SM i hoppning i Skövde. Det är sjukt hur mycket pengar som vissa människor kan lägga på det här egentligen. Varför finns det överhuvudtaget ponnyer som kostar över en miljon? Men, ridning är ju tyvärr en överklassport...

...Men är det en manlig sport då? Kom att tänka på Anette o hennes uppsats om genus i ridsporten, när jag läste om detta i dagens GP. Jag har alltid tyckt att kön inom ridsport behandlats någorlunda lika i media och såvidare, men hon hävdar annat i artikeln. Aron har tydligen haft henne som lärare också, det var ju lite kul. Att ridsporten i stort är underrepresenterat i media är ju sen länge känt, men att det skulle vara skillnad mellan Baryard o Bengtsson har man ju inte reflekterat över. Men det kanske man får tänka på i fortsättningen.

Nej, dags att återgå till mitt senaste måleriporträtt. Måste ägna helgen åt jobb så jag hinner göra examensarbete på veckorna ;)



Spökig och hästig helg i Karlskoga

2007-11-06 @ 00:11:37 • Kommentarer (3)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

I helgen har jag varit hemma i Värmland, främst för att jag skulle byta till vinterdäck på min bil, men också för att det var spökkväll! Jag som älskar o klä ut mig bangar såklart inte nåt sånt :P

På fredagen var jag med Anki och kollade när hon hade träningar i Valåsen & Knutsbol. Det är alltid kul o se folk rida! Man lär sig alltid nåt:P


     
Julia & Surprise      Anki rider Märis häst       Emma & Vivaldi

Det var riktigt roligt på spökkvällen, Anki såg ut som The Ring-spöket o jag försökte se ut som en ond tant. Efter att vi skrämt ungarna satt vi och berättade historier, eller främst Anki, jag försökte flika in med ett och annat men jag kommer ju bara ihåg fel hela tiden! haha. Det var berättelsen om Valåsen, herrgården och Grevinnan Hamilton bl.a. Och så självklart Dammängen-historien! Helt klart lyckad kväll!








Jag sminkad....och de skrämda barnen...hehe

Sen på lördagen klädde jag ut mig igen för o gå på Halloweenfest, denna gång var det min tur o vara the Ring:


Gissa om jag skrämde skiten ur alla på Statt's dansgolv senare? hahaha

Anki har från och med i lördags och två veckor framåt hand om två Islänningar nu, så jag fick följa med och rida på den ena. Eller ja, de bor ju i Dammängsbacken så det var ju inte så långt...Gud va mysiga dom är.

        
Anki & Skuggi plus deras fina nybyggda lösdriftsstall!

Nu är jag alltså tillbaka i Göteborg, och det började inte så bra med ösregn och blåst som gjorde att vi fick ställa in dagens träning. suck. Nej nu är det sovdags! Gonatt på er