Mandis

2007-09-27 @ 22:20:04 • Kommentarer (3)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag har ju börjat rida en ny häst i samma stall som Gringo står i här i Göteborg som är väldigt trevlig. Det skulle man inte kunna trott när jag började rida Gringo här. Mandis, som hon heter, har alltid stått granne med Gringo sedan jag började som medryttare på honom för två år sedan.


Mandis - eller "Al Amanda" som hon heter

Jag ska vara ärlig och säga att det faktiskt inte varit någon häst jag varit intresserad av förutom Gringo i det stallet. De flesta rider ut, lallar runt och har det gôtt... Men så nu när jag kom tillbaka från Karlskoga efter sommaren, konstaterade vi att Gringo inte riktigt pallar med hårdträning på banan i samma utsträckning. Gringo har spatt som blev lite sämre innan sommaren då han även blev sprutat för en kotledsinflammation i ena frambenet. Till råga på allt så gick han och fick Erlichias i somras! Det är tydligen en lindrigare version av Borrelia. Så  jag bestämde mig för att  ha kvar honom i en dag i veckan istället för tre, och sedan försöka hitta någon annan häst att träna dressyr med.

Well... på det spåret var jag. Så satt jag på stallmötet första helgen i september, och Eva frågar om jag vill börja rida Mandis. Det är hennes dotter som rider henne, men nu har hon börjat få väldigt mycket att göra i skolan och så behövde de någon som kunde hjälpa till med dressyrarbetet... Och jag tänkte. Oh no, inget varmblod. Men! Jag testade, och nu ska jag rida henne två dagar i veckan varav en dag dressyrträning för Marie-Louise.

Mandis är ganska liten, typ 156 eller så och har i princip inga muskler. Men nu ska det tränas! Eva har köpt Hippo extra eller vad det nu hette. Nu får hon 10 kg hösilage, 1,5 l kornkross + 1,5 l hippo + 1,5 l havrekross. sedan får hon E-vitamin plus vid träning o så B-vitaminer förståss. Det låter väl som en bra foderstat?

Det är alltid roligt att börja rida nya hästar som går så fort framåt. Har ridit henne 6 gånger nu och första gången var k a t a s t r o f! haha. Nu är hon jättetrevlig och jobbar fint =)

I helgen ska jag på invigning av Haglunds Ridsport ska se om jag hittar nåt snyggt.


Kanske ett HL- ländtäcke man kan flasha med i ridhuset i vinter? hehe

Ja det är väl dags...

2007-09-20 @ 18:59:37 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

...att man skaffar en jag med. Har inte riktigt varit så pigg på att starta en blogg eftersom jag har nog med internetaktiviteter som håller mig sysselsatt.

Anledningen till att jag gör detta är för att bilddagboken börjar bli så satans seeg! Ibland funkar den inte och så kan man inte länka på ett fungerande sätt. Nej, detta är bättre tror jag.

Min blogg kommer väl vara mer som en dagbok, jag vet inte riktigt skillnaden mellan definitionerna men men...

Nej dags o sova imorrn ska jag upp tidigt och räkna statistik. puh

//Lollo