Stockholmsvisit & halta hästar...

2008-04-30 @ 11:06:42 • Kommentarer (2)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

I helgen var det långweekend besök i huvudstaden. Det var riktigt trevligt, har inte varit där på 1 och ett halvt år!! Alldeles för längesedan. När jag körde in mot stan höll jag på o bli lite orolig. Kommer jag hitta? Det var ju ett tag sedan jag bodde här, typ sex år sedan. Men jag körde bara fel en gång!


                                         
det var ju en del trafik...   och där åker man in till Enebyberg där jag bodde
Jag hälsade på Malin och Maria sedan gick vi på teater på lördagen med arons familj som också dök upp på lördagen. Maria är lika tokig i hundar som jag i hästar, så det blev en del hundsnack och hundbilder på hennes papillons!

      
Elvira                          Fabian                       Marias hundbutik Ellios där hon jobbar.

På lördagen hängde jag lite med maria i hennes hundbutik på östermalm, de säljer mycket roliga grejer till hundar. Nästan så jag kan tänka mig o köpa hund bara för att det finns så mycket coola saker! Jag hade ju tänkt shoppa som en galning, men det blev verkligen ingenting. Jag är för snål. Jag fick njuta av vädret istället! Men jag fick iallfall med mig kattsele och koppel till Ankis katter som smiter så fort de kommer ut. Men selarna var för små! Haha tjockis-katter...

Väl tillbaka i göteborg ringer ML o berättar att Mandis är halt så det blir ingen sista ridlektion. synd! Hon var ju lite ofräsch de sista gångerna där, så det kanske är något som spökar. Hoppas bara det blir bättre. Gringo har blivit behandlad med kortisonsprutor i hasarna och kotorna, eftersom han var halt på böjprov. Veterinären hade iallafall tyckt att han såg fräschare ut det här året. (Han ser ju Gringo varje vår.) Men att han kanske var lite tjock... hihi... han har ju fortfarande inte gått ner sedan sommarbetet förra sommaren, o nu är det dags igen... Vissa hästar är verkligen sådär att de sväller upp bara de tittar på gräs!

Denna vecka var ju sista veckan i stallet eftersom jag börjar jobba heltid på Kåltorpsskolan på måndag... Så igår hade vi lite avskedsfika. snyft.

 
Valter & Erika bjöd på tårta! Mums (har ni sett gulligare unge?!)
 
Å gringo, var inte ledsen, jag kommer o hälsar på så fort jag kommer ner till GBG!!

Brokeback...

2008-04-21 @ 18:27:27 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

O nej, inte filmen! Min rygg! Igår när jag höll på o städade reste jag mig upp och - knak - det bara högg till i ryggen! Blev sedan sängliggandes tills i morse... Då kunde jag iallafall sitta och äta frukost!


Ryggskott betyder inställd träning :( Så tråkigt! Och idag var ju näst sista lektionen med Mandis innan hästfria månaden i maj. snyft.. Typiskt alltså..

Jag har ialla fall fått en hel del pluggande gjort. Så det kanske var bra att jag blev sängliggandes. Då får man inte massa annat för sig. Men jag börjar bli riktigt rastlös nu! Ska snart gå och sätta mig i bastun för o värma ryggen lite, det gör nog gott. Så bra här att man kan boka motionshall och bastu helt gratis när man vill! Kommer man sakna sen. Fast i sommar kommer jag ju bo i stugan ovanför bastun så där är det lugnt...

I helgen har det varit kanonväder! 
Suttit ute i slottskogen hela lördagen och fikade med elin, isak, aron, axel o bonnie
Helt underbart!

image74
Värme och sol!

image75
vem är du vem är jag

En vårig bild från gårdagen!

2008-04-17 @ 23:38:53 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

image73

gringo o jag

jobb i karlskoga...

2008-04-12 @ 00:28:24 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Just nu ligger jag i sängen uppe i det stora sovrummet på övervåningen i Dammängen. Jag ska inte gå in mer ingående på hur det känns för då kommer ja bli så rädd.. haha. Tusse den svikaren var här nyss men nu har han dragit... Är jättetrött efter två dagars hektiskt arbete här i Karlskoga. Har hjälpt till med huset och hämtat grejer & målat... Imorgon ska de antagligen sova där för första gången! Spännande...


Lite bilder tagna med mobilen..

    

Och hur ska det gå med katterna? De är onekligen nyfikna...

"Du sitter ju bara och filosoferar"

2008-04-08 @ 10:05:47 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag har rivit ett stort hål på mina ridbyxor! Buhuuu vad ska jag ta mig till? 1500 spänn åt h-vete. hrmm.. nåväl, så farligt var det väl inte, men det kändes så igår när jag sprang där med tränset genom sadelkammaren i full fart när ja fastnade i den där jäkla kroken som jag alltid brukar göra. En stor reva på höften :( I-landsprobleem... 

Igår var det träning för M-L i vanlig ordning och Mandis gick rätt hyfsat om man jämför med hennes ryttare. haha. Det var lite skumt i början för då kändes hon nästan ofräsch och då tänkte jag nej, jag orkar inte. För stunden innan hade vi precis diskuterat att Gringo var ofräsch och när Erika longerade honom kollade M-L. Så jag blev lite rädd där ett tag att jag bär olycka med mig. Men så är inte fallet.

Att Mandis nästan känns ofräsch i början av ett pass kan, enligt M-L, bero på att hon som travare har svårt att vinkla in de där långa bakbenen under sig och innan hon är uppvärmd kan det kännas konstigt. Då leder och muskulatur inte kommit igång än...Och det kändes verkligen bättre ju mer vi red och det är ju roligt! Men jag fick en hel del kritik igår om mitt lilla sätt att använda vänstertygeln för mycket i skänkelvikningarna, jag låser henne och hon skjuter iväg baken åt fel håll.  Det låter ju helt knäppt men det tog ett bra tag innan jag lyckades få kläm på det. Haha hon sa till mig att jag bara sitter och filosoferar där uppe på ryggen men jag gör ingenting! Och ni som känner mig vet ju att jag är lite snurrig och har vissa koncentrationssvårigheter så jag tänkte, hade Anki hört det där hade hon garvat ihjäl sig...

Det var verkligen bra övningar för mig, i skritt, för då hinner jag fokusera på vad det är jag egentligen gör och tänker och känner när jag rider. M-L utgår mycket från grunden, att ryttaren ska lära sig känna och tänka och det tycker jag är jättebra! För mig som inte har tränat för någon överhuvudtaget förutom Anki lite sporadiskt då och då har det varit jättegivande det här halvåret att ridit för tränare en gång i veckan. Kommer sakna det... Jag ska bara rida nu i fyra gånger till, sen blir det hästsemester för min del :( Å vad jag kommer sakna hästarna o människorna i stallet.

Gringo då, var han ofräsch? Nej, teorin vad gäller honom är att han är ganska obalanserad när han "går av sig själv" och behöver mycket stöd för att kunna hålla galoppen och så vidare. För det var i galoppen som det var värst vad jag fattade. Så jag tänkte att idag ska jag rida ut och se om jag kan galoppera lite ute om det inte är för blött. Sedan ska jag rida cavaletti i paddocken så han får gymnastisera lederna lite. 

Jag tror och har läst, att spatt (som Gringo har) är som en slags reumatism. Det blir värre av väderomslag och kyla. Och i helgen har det ju verkligen varit konstigt väder. Isande fuktig luft sådär som bara Göteborg kan ha. Uuu inte undra på man blir lite stel!

Usch nu ska jag åka och besikta bilen, den gick ju inte igenom när ja var där sist. Så efter bilverkstan är det dags o göra ett nytt försök. Men jag måste ju tvätta bilen och jag är livrädd för biltvättar!!

image62
En lite suddig men söt Mandis :)