Äntligen helg!!

2008-08-29 @ 16:28:13 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Jag sitter här och mumsar marianne-kola som jag fick av mamma i onsdags. Hon och hennes sambo var på Rhodos en vecka så jag hämtade de i Örebro. Smidigt att flyga därifrån! Fast planet var försenat med dryga timmen så det var lite tråkigt o sitta där själv o vänta...


Imorgon ska jag iväg på äventyr som jag inte har en aning om vad som kommer ske! Anki o Annso har sagt att jag blir hämtad kl tio-elva imorrn bitti men inget mer.... Anledningen till att de gör det är för att jag gift mej plus att vi har bröllopsfesten nästa helg. Spännande! Jag skämtade om när Anki var här igår att de kanske skulle ta med mig till Segersjödagarna så jag ska hoppa fälttävlan? haha det vore ju nåt. eller oxå inte, med tanke på hur hopprädd jag är.... Vi kanske ska rida långtur? Eller åka på spökjakt?

Snart måste vi anordna en riktig spökkväll i Dammängen!! Typ i slutet på september när det börjar bli lite mörkare ute :) Det känns som att det dyker upp mer och mer information ju fler man talar med. Det värsta är att de som kommer ihåg om vad som hänt i Dammängen blir ju bara äldre och äldre. 

Jag har ju precis gjort färdigt tomter.dammangen.com och jag kommer ihåg när vi skulle komma på gatunamn till området, och hon från kommunen frågade mig om spökhistorien och frågade om man skulle ha såna namn på gatorna! Haha vem vill bo på Eva-Lottas väg, eller Birger Berggrens gata. Kanske Krabb-fiagatan? Nej, det blev nog bättre med hästtemat! Men det finns tydligen redan hästrelaterade gatunamn i Karlskoga. Till exempel tygelvägen, minns inte var det är det ligger men. 

Idag var jag och träffade lärare på Bråtenskolan som jag ska ha ett samarbete med här framöver. I några veckor ska vi jobba med ett projekt som heter "konst i skolan" och de andra högstadieskolorna är också med. Det blir vernissage vecka 41, vet ej var ännu, men det ska bli jättespännande! Jag har aldrig jobbat med så små barn som fjärdeklassare, så det ska bli kul. Nästa fredag ska ansvarig för projektet komma och hälsa på på skolan för att träffa mig och se hur jag jobbar. Fast jag har ju bara jobbat en vecka, och det tar tid att få det till "min" bildsal! Om jag bara hade mer tid skulle man kunna göra om jättesnyggt där med väggmålningar och sånt. Synd att man inte har bildspråk på högstadiet längre! HAde varit perfekt för sådana elever att göra nåt sånt. JAg minns ju när jag gick där, då hade jag ju inte franska eller tyska utan bara bild. Så bra! Nu måste man ju läsa språk... Fast det är väl bra det med kanske...well..

Jag måste uppdatera torvomaskin-hemsidan snart, har ju fortfarande inte lagt ut bilder på de små torvsäckarna! (iofsig har ja inte varit i Dammis o fotat de än heller....) Men de verkar ju va asbra om man är svag o inte orkar bära de stora säckarna. hehe. Hoppas nu bara att jag kan få tillåtelse att göra skolans hemsida (de har ju ingen!) så kanske jag kan få gå upp i tjänst lite! 70% är inte så mycket... Även om man tidsmässigt jobbar 150% me all planering o så dåråmen...

Ha det fint

LOLLO

Kga tråkigt?

2008-08-26 @ 20:01:21 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

jo kanske, men jag har fullt upp heeela tiden! Man hinner knappt sätta sig ned förrän nästa grej ska fixas eller vara inlämnade. Just nu håller jag på och fixar det sista på hemsidan för tomterna i Dammängen. Den lades ut som länk på kommunens hemsida så nu är den "offentlig"... Synd bara att allt inte ser ut som det gör på min dator! När man kollar i Internet Explorer ligger bilderna helt konstigt.. typiskt... Det ser ju jättebra ut i mozilla firefox! Jag måste lägga ut mer bilder snart, tänkte bara skriva lite här så ni inte tror jag gått under jorden här i bonnahålan ;)


Man börjar mer o mer vänja sig vid att bo här, jag trivs verkligen med att bo i hus! Jag fattar inte hur jag klarat mig i lägenhet innan. Fast ni som känner mig vet ju att jag alltid velat bo i hus... :)

Hästeriet har tagit paus sedan jag kom hit känner jag, hoppas verkligen jag kan komma igång mer o hjälpa anki när jag fått in lite mer rutin på jobbet. Just nu snurrar allt i skallen, men det lugnar nog ned sig snart. Har hittills mest varit hjälp med o filma o fota. hihi. Jag köpte en filmkamera av min kusin som var skitbra! Jätteenkelt att redigera på den här mac:en oxå. Bara plugga in kameran så sköter den sig själv nästan. Macintosh e bäst! Sen hittade jag lite roliga hästljud i iMovie som man kan lägga in. JAg vill redigera mer film! Kul att jag har en riktig kamera nu. 

I helgen var det fint väder så då passade jag på att fota lite till tomter-hemsidan, men hann även med lite hästbilder:

        
  slappishästarna ;)           Poshan spänner musklerna



Nu börjas det

2008-08-13 @ 22:52:19 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Har nu börjat mitt nya jobb och jag har verkligen blivit väl omhändertagen. Alla är så goa och visar runt mig och så. Bättre start kan man inte få! Men lite snurrig blir man av alla nya namn och allt. Hur som helst så känns det jättebra och det ska verkligen bli askul att få börja jobba efter sju års utbildning. Det är verkligen inte lätt att få tag i lärarjobb nuförtiden, aron har fortfarande hittat något. Hoppas verkligen det dyker upp nåt sista minuten nu! Annars får han bli hemmaman. hehe

Annars håller jag på o fixar med huset som vanligt. Har fortfarande inte fått upp gardiner eller hängt upp alla kläder. Men. Nu har vi iafall internet! haha det är ju viktigt. I lördags var jag såklart på loppisrunda och fyndade. Helt sjukt bra att man har ett hus att fylla med saker! Jag hittade en stor gammal sekretär för 100 kr och ett skrivbord för 40 kr. Förstår inte hur det kan vara så billigt! Det är så bra loppisar i den här stan! Fast det är kanske inte någonting att ta med till antikrundan precis. De kommer ju till Karlskoga 31 augusti.

Häromdagen skrittade jag och Anki ut "björnrundan". Fy vad rädd jag var! Det var sådär vid skymning och då ser varenda rotvälta ut som en stor björn. Så red vi ner på stigen där innan Jakobsberg och Anki säger: "Det var här björnen stod". Det var lite läskigt... läs artikeln om anki i nwt.

Lollo



Nytt hus nytt liv

2008-08-06 @ 08:55:08 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Ja, snacka om att man får förändra sin livsstil lite. Från studentlya på 35 kvadrat mitt i centrala Göteborg till en röd stuga med allt man hör är forsen från imälven och trafiken på E18 lite avlägset. Det är så tyst i huset. Inte ens det gamla kylskåpet låter! 


Jag har verkligen haft fullt upp med flytten, plus att det var Putte i Parken i helgen som man bara var tvungen att gå på. Men i lördags lyckades vi iafall flytta allt utom möblerna tack vare Andreas. Han åkte och hämtade ett lass helt själv på mossen där våra grejer stått sedan i maj. I spöregn dessutom. Perfekt väder för en flytt! 

Igår målade jag om i köket, förut var det gula spräckliga tapeter med fula märken efter hyllor och vinröda lister. Nu är det vitt och ljusgrått. Det blev verkligen härligt och ljust. Så nu är nästa projekt att få ordning på kläderna! Bakom huset växer det mängder av hallon. Mamma var o plockade igår så nu ska vi göra pajer o sylt. mums. 

Vi har även hunnit med en sväng till ikea. Där köpte vi nya sängar, Sultan svaneholm som tydligen fått lika bra i råd o röns test som Hästens. Och jag går ju på allt sånt så dom köpte vi. Vi köpte även nytt köksbord, ett stort! Bjursta svartbrun blev det. Man kan dra ut det så man får plats för 8 personer. Så nu har vi alltså det viktigaste, plats för att sova o plats för att äta. Men det återstår en hel del andra grejer. Bland annat måste vi fixa ved snart, det börjar bli lite kyligt inne nu när det drar ner mot 10 grader utomhus.. Så vedomaner ska vi bli, som pappa sa. 

Nästa vecka börjar jag även mitt nya jobb. Det ska bli så spännande! En alldeles egen bildsal! Lite roligt när jag har ämnesplanering, kommer bli jag själv. Okej, vad tycker du vi ska ha för tema på nästa projekt. hmm... ja... osv.... Mycket diskussioner med sig själv där. Kanske därför bildlärare är lite som de är?? Ska antagligen jobba lite med deras hemsida plus att jag ska ha några bildkurser på Bråtenskolan. Fullspäckad höst med andra ord! Så roligt! Och på helgerna kan man pyssla med huset o hänga i dammis och klappa hästar. hahaha.


I en röd liten stuga vid vattnet ska vi bo 
(pappa har en sån skärbräda som det står så på, lite kul)