Gott nytt hästår!

2008-12-27 @ 23:16:12 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Hoppas jag att det blir... I alla fall lite mer av hästar än detta året! Vi får se... Man tror nu att man ska hinna massa men man har nog mer fullt upp med en bebis än vad man tror....


Nu var det verkligen längesen jag skrev i bloggen, måste skärpa mig! Men det var så mycket inför julen med alla betyg som skulle sättas och allt som skulle fixas. Jag hoppas verkligen det blev bra! 

Julen har gått alldeles för fort julafton var stressig, men så mysigt var det. Det bästa var att det snöade på morgonen :) Jag o Aron firade jul för första gången själva i vårat eget hem, innan har man ju alltid varit på besök på Julafton, då är det inte samma sak... VI hade ljusfrukost enligt Berge-traditionen och massa chokladkartong enligt almlöf-traditionen. hihi. Ljusfrukost innebär att man bara har massa levande ljus överallt i hela huset, inga elektriska ljus är tillåtna. DEt var så fint. Och så snöade det. Vi tog en lång frukost bara jag och Aron, sen gick vi en promenad och pyntade lite mer på trappen med granris. Sedan bytte vi julklappar och slog in de sista vi skulle ha med oss till hans familj. Jag fick ett seriealbum med Liv Strömgvist, hon är så rolig! Aron fick en svart kofta av mig och badgrejer. 

Sedan åkte vi till varsina famlijer och åt jullunch. Jag till pappa i Dammängen och han till Dag o Karin på Dalbacksgatan. Efter det åkte jag in till stan och vi bytte julklappar med Arons familj och åt julgodis. Jag fick många fina presenter! Arons morfar fick en tröja som jag broderat "gammelmorfar" på..hihi

Efter det blev det Dammängen och byta klappar med dom. Av pappa fick jag en iPhone! Så häftig är den!! Fick även en USB-grej som gör att man kan föra över VHS till DVD. Riktigt fränt. Vi har ju hur många gamla hästfilmer som helst! Ett bra sätt att bevara de gamla klenoderna. Sedan blev det julkvällsmat hos Anki med mamma. Även där blev det julklappsbyte. Jag gav Anki & Andreas förstoringar på deras katter plus en förstoring på Idola, det blev jättebra! Jag fick massa fina grejer även här, en del bebissaker och böcker om barn. hihi. Fick snygga mammakläder också! Ja vi gillar verkligen att köpa grejer i vår familj, pakethögen under Ankis gran var inte direkt liten...hihi.... Tom katterna hade en egen liten gran med små paket. Efter all paketöppning låg vi helt döda där allihop i Ankis soffa. Vilken dag! Men lika bra som vanligt :)


Den här bilden förstorade jag på Anki och Idola, tycker den e så häftig! Man ser vilken aktivitet hon har framifrån i spegeln!

Juldagen hade vi bjudit hit kompisar, tanken var att vi skulle gå ut nånstans men när vi väl kom in till stan bangade vi. Betala 150 spänn..nej... Jag sparar de pengarna hellre.... Så det blev sängen, vilket var välbehövligt eftersom jag då kände att jag började bli sjuk. Jag låg hela annandagen och kunde inte resa mig typ... Fy vad jag kände mig dålig.

Nu är det bara nästa stora grej, och det är pappas nyårsfest han ska ha i Labbsand. Vi ska åka dit och fixa ljudet imorrn, Aron ska vara toastmaster så det är lite planeringar. Frågan är bara vad man ska ha på sig! För en gång skull är man bjuden på en stor fin fest, och så har man en figur som en flodhäst... nåja, det blir väl någon långklänning med empire-skärning. Någon som sett något? Ska till stan på måndag, har ju julklappspengen kvar fortfarande. Gina Tricot brukar ha fina enkla klänningar... ja jag hoppas jag mår bättre då iafall, det är inte kul o känna sig hängig hela tiden! :(

Idag är det för övrigt 50 dagar kvar till förlossning!!! :D :D

December...

2008-12-02 @ 20:07:57 • Kommentarer (3)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Redan! Jag älskar julen och allt sånt där, det här är verkligen bästa månaden. 


Idag var jag och Aron på föräldrautbildning. Nu börjar det lixom bli lite allvar... Vi fick höra hur en förlossning går till från start till slut. Allt man ska tänka på och så. Det är så mycket! Jag har inte riktigt förstått vad det är man gett sig in på. Det var lite roligt när hon sa Ja, och så ser ni till att inte ge bilnycklarna till kvinnan när ni ska åka in. Nehej, vadå ska Aron övningsköra in eller. haha. Det får bli skjuts in! Frågan är om man ska ta en som kör snabbt (pappa, andreas & Anki rallyförare) eller säkert (mamma). Fast Anki är nog den som kör snabbast och säkrast. Dessutom håller nog hon sig lugnast... mamma och jag reagerar nog lika skulle jag tro. Helt hysteriska. haha. Ja vi får väl se vem som är ledig då....

Fick äntligen tid att åka in till Torpdalen igår för att signera min väggmålning jag gjort där. Får se om tidningen kanske kommer dit... Lite publicitet är aldrig fel, kanske någon som vill ha en väggmålning innan jul? Jag får ju passa på nu, lär ju inte kunna göra några väggmålningar när bebisen har anlänt....

   
Här är trädet

Såg att de lagt ut min tjänst på annons. En termin är tanken att jag ska vara ledig. Sen ska Aron vara pappaledig i höst. Blir perfekt tror jag! Sen om vi börjar bygga huset i september är det ännu bättre... Då får han bygga med bebisen på ena armen. hihi.

Våra syprojekt bara växer och växer, det är så kul! JAg kommer bli sån där handarbetestant som sitter på torget och säljer grejer. I söndags var det julmarknad och jag hade sytt handdukar för hela slanten. Många undrade vad hästtäckena var för något. Så fina färger sa många! Har man såna starka färger till hästen? hihi.

  Våra alster på marknaden

Vi har beställt kristaller och annat snyggt man kan brodera och sy till hästen. Men det finns ju redan mycket sånt...
Globus tex har de här fleecetäckena för 1690 kr (!) med swarowskikristallet.

 
 Så snyggt!

TIll sist.....

Måste bara slänga in några ord angående en artikel jag läste i ridsport idag. Det handlar om djurens rätt som vill syna hästsporten. Jag själv anser att djurens rätt är bra och har varit vegetarian i snart 8 år (även om jag nu äter fisk pga graviditeten). Djurens rättigheter är viktigt, men här känns det som att det ballar ur lite. Eller är jag partisk? Hon som ska syna detta, är själv hästägare och biolog. Hon anser att det inte är rätt mot hästarna att spärra in dem i en box utan ska gå på lösdrift tex. Attt tävlingar endast är för människans egna nöje. TRavsport kan jag förvisso hålla med om, men vanliga tävlingar?

Här handlar det om vem som har rätt att uttala sig om vad hästen egentligen vill och känner. Vill den verkligen gå ute i minusgrader? Eller viill den verkligen gå in? Vill den ha benlindor? Alltså, om man då ska vara så naturlig som möjligt då kan hon ju inte rida på hästen heller. Eller ha skor på den. Eller på andra sätt bestämma över den. Jag köper det inte riktigt. Man kan inte generalisera hästhållning och hästar på det sättet. Alla hästar är så olika med olika förutsättningar att man inte kan behandla dem lika. Alla hästar mår inte bäst av lösdrift.

Det finns inget rätt eller fel där egentligen... Bara olika förhållningssätt till hästar, hästhållning och ridning. Ja, hur som helst ska det bli spännande och se vad detta får för uppföljningar. Men som de sedan skriver i en annan artikel, att kritik från djurens rätt kan få hästägare och ryttare att slipa sina argument och fundera över vad det är vi håller på med egentligen....