Ridfilmer från Kga

2008-02-27 @ 10:55:06 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Nu har jag äntligen fått fingrarna ur o lagt ut filmerna från sist jag var hemma o filmade Anki när hon red Idola och Parant. 


Anki & Idola tränar för Ola i Botorp:
 


Anki & Parant tränar för Johan Ekenberg i Knutsbol


Anki & Parant igen:


God morgon!

2008-02-26 @ 07:42:56 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Sitter här med en kopp kaffe och hör regnet smattra mot rutan. Ska tydligen dra upp till storm idag och morgon. Fy! Snart börjar jag mitt gratisjobb, eller praktik som det även kallas ;) Det är så roligt att få vara i skolan igen, det är ju det här man utbildar sig till!

Träning för M-L igår gick rätt ok faktiskt. Det blåste ganska mycket så hästarna var rätt stolliga. Wilma stod på bakbenen och tom Bill blev lite nervös när Wilma o Mandis fick spel. Jag hoppade ju såklart av, men ulf sitter kvar! Så modigt av honom att inte bli rädd när hon håller på så där.

Vi red med graman igår och gjorde mycket volt-skänkelvikningsövningar. Jag skule öva på att rakrikta och sedan forma om till ny ställning genom att rida in på medellinjen och sedan lägga en volt först åt ena hållet, rakrikta, forma om till nästa volt åt andra hållet, och så sedan om igen. Det var inte lätt! Eftersom jag har en förmåga att rida med sju mil långa tyglar så hinner jag lixom inte med att styra. Jag har problem med att forma högersidan eftersom hon gärna ställer sig till vänster och då har svårt att forma om till höger.. Så efter denna medellinjevoltsövning red vi volter  i hörnen där jag, i vänster varv, utåtställde i princip i volterna för att sedan rida skänkelvikning rakt fram på långsidorna med huvudet mot staketet. Mycket bra övning! Vilket gung man fick =) 

Får se vad Gringo säger om storm & regn i eftermiddag. Kollade när Erika red Gringo igår och det såg väldigt bra ut! Jag har ju aldrig sett henne rida! Och när jag sa så lät det som jag trodde att hon inte kunde, men det visste jag ju eftersom de har tävlat upp till LA dressyr ;) Men det var kul o se Gringo så fin! Han såg ut att trampa på bra med bakkärran och inte alls på bogarna som har varit lite problem på sistone. Hoppas han går lika fint idag!

So long!


Film!

2008-02-11 @ 13:05:37 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Aron hängde med o filmade lite med sin mobil. Det är rätt kass kvalitet. men lite kul att hon gör sitt specialhopp

Men snacka om att gå i undertempo!! Herregud, och det känns som att hon bara springer när jag rider. Det är ju konstigt, att det kan kännas så. Men det är verkligen bra att se det så här, då får man ju syn på det. Idag ska jag rida på framåt!!!

Kommentera gärna :)



Storm, regn och 11 hästar

2008-02-01 @ 08:10:47 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Låter det inte mysigt? Igår när jag kom till stallet vid ett började det blåsa på riktigt ordentligt. Sen kom regnet och när jag stod inne vid fåren och gjorde iordning höpåsarna till Gringo hörde jag hur stormen kom. 


Jag skyndade mig att mocka och gick sedan ut för att hämta in Gringo. Jag tänkte, jag tar bara in honom, middagsfodraren måste ju komma snart! Men så kom jag utanför dörren och där står Mandis i sin hage som är närmast och huttrar (ok det kanske va o överdriva) så jag var bara tvungen! Okej, jag tar in henne också, täcket behöver bytas. Så gick jag ut igen, Gringo står längst bort i sin hage där det är en sjö av lera man måste ta sig över innan man kommer dit. Regnet piskade i ansiktet och det forsade in lervatten i gummistövlarna. Och gringo kommer inte. Nej, han och Bill står längst bort i hagen och tuggar i sig det vintergröna gräset. Så när jag till slut kommer och hämtar honom vill han ju såklart inte vända bort rumpan från blåsten (ni vet hur de gör) så när jag lyckas vända på hästkraken trycker han ansiktet mot min rygg och så går vi hela vägen in. sött va. hihi

Sen tog jag ju självklart in resten. Hade inte mage att låta de stå ute. Hästar är enastående. Vad de står ut med egentligen. En liten vardagsskildring ur hästlivet på hisingen. hahaha

 
Gringo står nöjt och äter

Jag behöver väl inte nämna att det inte blev någon ridning igår heller...

Idag regnar det också. Vill inte gå utanför dörren, inte om jag ska till skolan iallafall. Tror jag struntar i första föreläsningen och planerar lite undervisning inför kommande veckor istället. 

De har tydligen fått en projektor i bildsalen på skolan jag är på så man kan visa bilder bra. Det kommer bli perfekt, då kan jag visa bilder och diskutera kring och så. Hur jobbar man med hållbar utveckling inom bild? Skulle kunna vara mitt utvecklingsprojekt. (uppgift under praktiken är att göra eller ta del av något slags utvecklingsprojekt. Nu på skolan ska de tydligen ha miljötema)

Igår när jag var på praktiken fick jag erbjudande om jobb, ett mammaledig- vik på ett år minst... Kanske blir vi kvar i Göteborg i alla fall? Ja, på måndag vet jag nog mer...

Apropå mamma, min mamma kommer till Göteborg ikväll! Imorgon ska vi gå på second hand =)