längtar till sommaren...

2008-01-30 @ 17:20:51 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

..är så trött på det här regnrusket nu! I måndags på träningen hade vi iafall uppehåll, det var inte dåligt! Och dåligt gick inte hästen heller! Synd bara att ryttaren inte har samma kvalitéer... Jag sitter och "finrider" för mycket tycker ML. Joxar och gojsar så jag glömmer bort att rida! "Lars sa att hästen har ett huvud och en kropp, det är kroppen du rider på så se för fan till och fokusera på den!!" Sa ML. Hon sa så mycket så jag hann inte riktigt med i hennes övning där på slutet när vi skulle galoppera och jag fattade vid fel ställe o Mandis började bralla vilket inte var så bra. Nästa gång ska jag vara lite mer fokuserad! Men vilken duktig häst! 


Min läxa blir alltså att sluta titta var hon har huvet. ML menar att om man fokuserar på vägarna vinner man så mycket mer! Om man är ute och kör bil och kan växla och kör jättebra men man är ute och kör bredvid vägen, på trottoaren osv. Det är samma sak med ridningen! Det kvittar hur bra hon går i formen, om du inte kan rida de rätta vägarna betyder det inget! Kör era tränare oxå med sådär roliga liknelser?

Kollade när Emma red lektion igår, Mandis ägare som är 15 år. Hon är jätteduktig och mycket tuffare än mig! De galopperade jättefint. Höger galopp är helt ren, man kan inte tro att hon är en travare! Vänster är inte riktigt så bra, men duktig är hon Mandis! Red även Gringo en kortis igår, kom ju värsta regnskuren precis när jag tog mig ut. Han kändes inte fräsch, hoppas det inte är något... men han kanske bara var trött eller nåt...

Idag fyller Aron år och han har som tradition att alltid äta pannkakstårta när han fyller, och så blir det idag med! Mums! Av mig fick han diverse bra saker att ha inför vår USA-resa till sommaren. Typ necessär, US-dollar. (den är ju helt låg nu! Idag var den nere i 6,3 kr) o resekudde o lite annat :) Vi har köpt en sådan stor karta med vägar så vi kan märka ut var vi ska åka. Men planen just nu är att åka från LA där hans morbror bor, sedan till New York med allt vad som erbjuds på vägen... Förhoppningsvis kommer vi kunna hälsa på Leo, arons minsta bror som är utbytesstudent i New Mexico, men det beror på hans utbytesprogram. Annars lockar Grand Canyon, Las Vegas, Memphis, Nashville (haha), Niagarafallen... Tips någon??

Så....kan det snälla bli sommar nu?

Årets första dressyrträning

2008-01-21 @ 23:01:22 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Tror jag det blev nu idag! På grund av det horribla Gôtteboss'vädre' (göteborgsvädret på göteborgska) så har det inte blivit så mycket av träningarna. Inte roligt o stå ute u det här vädret och hålla lektion, eller rida heller för den delen. Men så idag var det dags. Mandis hade överskottsenergi som hette duga o brallade några gånger. Nu när jag lärt känna henne lite bättre känns det inte lika farligt när hon sätter igång, men lite suger det till i magen när hon gör sina caprioller upp i luften. 


Vi red öppna på volt - fortsätta öppna på långsidorna och sedan volt på mitten - öppna - osv. Denna övning är ju jättebra för då kan man "dra med" volten i långsidorna. För att stärka båda sidor och få variation, red vi snett igenom, rakrikta, högerställ och volt från X till mittenbokstaven, "ta med" volten - skänkelvikning ut till hörnbokstaven. Också bra övning då hon har nya saker att tänka på hela tiden. Hon blev riktigt trevlig i formen, nu när hon börjar stärka sig mer och mer över bogar och nacke orkar hon med mer - i form! Hoppas att jag kan filma snart! Ska bli så kul att jämföra med den filmen vi gjorde i höstas =) 
Sen ska jag göra en film: - så får du ditt varmblod att bli dressyrhäst på 4 månader. haha nej riktigt än kan jag nog inte ta åt mig någon ära ;) 

Snackade lite med M-L när hon skulle träna för Inga-Maj Bylund med sin häst nästa gång, vore kul o se! Så jag kanske ska gå o kolla när hon rider på onsdag på Stall Adam (http://www.stalladam.com)... 

Annars på den "ickehästiga" fronten började jag ny kurs idag. Sista pedagogik- delen. Snart väntar 5 veckors praktik på Kålltorpsskolan. Uppgiften vi får med oss till skolan är hur man på något sätt ska kunna bidra till skolutveckling. Det kan till exempel vara något projekt eller hur man samarbetar med andra ämnen osv. Jag funderar på att låta ungarna göra något konstprojekt i den lokala miljön. Smycka munkebäckstorget eller något liknande. Det vore kul! 

Jag älskar projekt. när jag jobbade som bildlärare på Bregårdsskolan fick jag möjlighet att följa med Melisa till Sarajevo. Det var bland det roligaste och mest givande jag varit med om. Där startades ett samarbete med den estetiska gymnasieskolan och deras lärare där. Helt otroligt att man fick vara med om det! Internationella utbyten och dylikt är något som jag vet att jag kommer jobba mycket med som lärare sen. Annars kan jag ju alltid jobba på mossen och utbyta erfarenheter av skitiga bönder.  haha

Loppistur runt möckeln

2008-01-19 @ 14:41:03 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Är i karlskoga på besök och idag gick jag upp tidigt för att plocka upp mamma o åka iväg på loppisrunda! Göteborg och storstäder i all ära vad gäller utbud av butiker, men det slår inte småstadsloppisar =) Billiga priser där de t.om. prutar sig själva. sedan är det mest pensionärer och annat folk som oftast inte är ute efter samma sak som mig. Inga trendiga popsnören som i gbg iallfall! Även om jag träffade på systrarna englund som har god smak, men vi har ju inte samma storlek som tur är. hehe =)

Jag fyndade väskor, skor, örhängen och blusar. Kanske kommer fotobevis sen.

Eftersom jag inte haft en ledig stund den här veckan med alla examineringar i samband med kursslut, har jag inte kunnat prioriterat ridningen så högt tyvärr...Hann iallafall rida Mandis en sväng i torsdags och hon gick riktigt bra! Hon är så rolig, ibland är det som att hon blir bättre av att vila. Hoppas det fina vädret fortsätter nu bara.

Och skolan då? ja, alla examinationer gick bra, ligger o pendlar mellan G - VG, betyg kommer nästa vecka... Min lärare sa: Se nu till att skicka in pressreleasen nu! hehe, ja vi får väl se hur det blir med den saken. Vår undersökning har väl knappast bidragit till något, men ett inlägg i debatten kanske vore kul. Får se om vi skickar in en debattartikel i ämnet till GP.

Annars har jag hunnit med o kolla in husbygget i Dammängen, och det börjar verkligen hända grejer nu! Man kan t.om. gå på övervåningen! Jag o Anki satt och ritade planlösningar, det är ju så kul! Följde med dom till biobränslebutiken på kosia och kollade på kaminer. Man tänker inte precis på att det ligger en affär så nära här. Det fanns massa fina där, och den som de valde kommer bli kanonfint!

Nu funderar jag o Anki på om vi ska åka till ridhuset eller godishuset, vi får väl se vad det blir. Det är ju lördag idag! haha

Uppsatsinlämning!

2008-01-08 @ 12:11:59 • Kommentarer (6)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Wehoo så var man färdig och inlämnad med sitt examensarbete. Imorgon kommer schema, ska verkligen bli spännande och se vad det är för något vi ska opponera på för arbete.

"Allting går att sälja med mördande reklam"

Känns väldigt skönt, nu är det bara praktik + konfliktkurs kvar sen exaaaaamen!! Jippi! Jag längtar efter att jobba, är trött på att plugga nu. Men sen när man börjar arbeta kommer man väl sakna studentlivet.

Igår blev det ingen lektion för M-L eftersom det regnade och blåste. Den väderleken känns som väldigt vanligt förekommande i den här stan. Det gör ju inte saken bättre att stallet ligger vid havet heller.

Just det, vi har fått en ny häst i stallet, The wild Witch (kallas för Wilma). hihi klockrent namn! Det är en travare, så nu står det tre varmblod i stallet. Hon va jättesöt med lång man och päls ;) Det är Ulf som har henne på prov nu.

Mandis hade fått en ny sadel igår, eller Eva ska antagligen köpa den. En kieffer, likadan som vi hade på Lovi :) Jag testade lite igår, tyckte den låg ok men väldigt hög i manken! Ville inte testa o rida i den när det regnade så, får se om det är bättre väder sen när jag åker ut, då kan vi prova den igen. Ingen värstingsadel kanske men den såg välvårdad ut o det matchar ju hennes kieffer-träns... hehe

Apropå prylar så har jag verkligen fått användning för mitt kyra- regnset jag köpte på tre hästar! Så bra! Stackars Mandis har fått sådana skav på bogarna, hon skulle verkligen behöva en BH nu. Kanske ska åka till hööks o köpa en... Men det är lite sådär när man e medryttare, man vet inte riktigt vad ägaren tycker om man kommer med massa saker... Nåväl. Den där sadeln som jag har "på prov" vet jag ju inte om ML ska ha tillbaka om kieffer-sadeln ligger bra. Den här county som jag lånat av henne ligger perfekt på Gringo!! Jag vill köpa den men vad ska jag med en sadel till om jag inte har en häst? Iochförsig flyttar jag ju till Örebro till sommaren och chansen är ju stor att jag hittar någon häst att rida då. Någon som vill dela häst med mig då kanske? Jag äger ju en hästhage iafall. hahaha

längesen nu...

2008-01-03 @ 09:16:33 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

...som jag skrev här. Allt Jul och nyårsfirande har tagit all tid från datorn... Vilket i och för sig är ganska skönt. 


I tisdags skulle jag och Gringo gå till ridhuset för o träna. Anki har ju varit här i helgen och i söndags red hon gringo lite så jag tänkte öva lite på det vi gick igenom då. Men det var inte så lätt att ta sig till ridhuset!

För det första blev Gringo livrädd på vägen dit för två från stallet var ute och brände på gärdena, men den ena höll sig på asfalten och ni vet hur det klapprar på asfalt! Så dom kom emot oss i mörkret, tom jag vart rädd. Helt galna. "stannaaa" hördes det därifrån mörkret. Dom hade tydligen stuckit... oops. No control!

Iallafall, vi fortsatte mot ridhuset så kommer jag upp mot stora vägen där det hörs stora smällare och raketer rakt fram på parkeringen, och eftersom Gringo var lite i gasen sedan incidenten innan, valde jag att något sur vända åter mot stallet. Typiskt! När man ansträngt sig med reflextäcke o reflexer... Det fick bli lite skritt i den hårda paddocken istället...

Nu är det dags att jag sätter fart med exjobbet, på onsdag nästa vecka ska det vara inlämnat! Ska läsa igenom nu vad det var vi egentligen skrev innan jul...

so long..