Det rullar på...

2008-07-23 @ 22:55:08 • Kommentarer (1)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

vardagen.. den klamrar sig fast och jag trivs. Känns inte som jag vill släppa taget än iafall. om snart en vecka får vi vårt hus. Jag längtar efter att komma i ordning igen. Den här gången på riktigt känns det som, jag är ju inte student längre. 


I dagarna har jag fortsatt slappa. Är så himla trött. Sover flera timmar på eftermiddagarna och har sedan inga problem att sova hela natten. 

Malin och jag åkte runt på turné med hennes valp Tuva häromdagen. Vi visade henne mycket om vad livet som hund handlar om. Det vill säga gå i naturen, springa efter pinnar, lukta på hästar o käka hästbajs. Tuva tyckte hästarna var lite läskiga. Yoshi älskar hundar, han var så mysig, han sträckte fram sin mjuka mule mot Tuvas lockiga päls och blåste mot henne med öronen fram hela tiden. Det var så fint! Djur är underbara. Tuva var jätteduktig i sin bur i bilen. Vi åkte tom in till stan med henne för att vi skulle köpa biljetter till Putte i Parken. Helt sjukt att de lyckas göra en festival i den här stan med bra band! Jag tog jättefina bilder på Tuva, måste ladda in dom hon är såå söt! 

Idag har jag jobbat på mossen, det var kul o träffa mosstrollen igen när man inte varit där på så länge. Det ska bli kanonväder i helgen så det blir nog en del jobb nu! Fast på lördag ska jag på 50års fest, det ska bli trevligt!


seriösa sverige

2008-07-18 @ 22:12:51 • Kommentarer (1)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Har fortfarande jet lag efter tre dagar. Kom hem i onsdags men är så trött hela tiden! Jag har inte hunnit göra så mycket än sedan jag kom hem. Mest slappat i Dammis... Jag skulle verkligen behöva sortera lite bland mina grejer inför flytten i början av augusti.  


Det första vi gjorde när vi kom hem var att åka och kolla på huset vi ska hyra. Det var över förväntat bra!! Riktigt mysigt, vi kommer stortrivas där! Det ligger i Karlskoga och det var tydligen många som hade varit där och kolla. Vi hade tur som fick det! Det är ett rött typiskt svenskt litet hus på 75 kvm med källare o värsta schyssta långgarderoberna :) Det ligger precis vid Imälven som det går en liten stig från huset till. Värsta idyllen! Allt går väldigt snabbt nu, man hinner knappt reagera. Nyss var vi studenter i Göteborg i en liten 35 kvm-lägenhet utan förpliktelser. Nu, gifta med hus i en småstad med jobb. ojojoj. Snacka om seriösa. Men det ska bli så kul!! 

Jag fotade nya ponnyn svea idag, får se om anki lägger ut bilderna snart. Vi kollade på skräckfilm nyss men jag somnade bara och stönade så Anki o Jossan sa att vi fick gå hem, för jag störde filmen. hahaha. 

Imorgon kanske jag ska jobba på mossen, får se om jag somnar i traktorn oxå! Det är ju verkligen helt sjukt vad trött man blir av att vända rätt dygnet. Det var mycket lättare när vi åkte till USA. 

Nu drar VI!

2008-07-15 @ 19:43:55 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Hej Sverige, ikvall aker vi hem. Men vi kommer inte forran imorrn kl 15 till ARlanda. Jag vill ha rallarhalvor och farskpotatis och svensk mjolk!! A jag ska frossa nar jag kommer hem.

Igar traffade vi herrman o matii! D va kul :) Nu tar pengarna slut pa internet!!

shopping!

2008-07-13 @ 17:18:08 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Lite kul att jag borjade gardagens inlagg med o klaga pa hur dyrt det var har o sedan har jag shoppat massa. Hur gar det ihop? Jo, det ar inte allt som ar dyrt har. Skor ar verkligen jattebilligt och ni vet ju vilken sko-galning jag ar. Innan jag kom till New York hade jag kopt tre par skor. Tva par kina-ballerina pa Urban Outfitters i LA och ett par sandaler pa en outlet i Albany pa en affar som hette Dressbarn. Sedan dess har det blivit tva par converse, ett par beiga vilket jag haft sedan innan men som ar helt sondertrasade! Converse e ju inte basta kvaliten. Sedan kopte jag ett par gra oxa. Vi var i en affar dar man fick kopa tva par o fa den billigaste for halva priset. I kallaren hade de skor som var 2:a sortering, dvs annu billigare an normalpris. Dar hittade jag tva par vans, ett par rutiga bruna hoga for 30 dollar o ett par rosa/lila laga for 20 dollar vilket da blev 10 dollar. helt galet! 60 kr for ett par Vans! Det kostar ju minst 600 kr i sverige! :) Det var valdigt roligt och eftersom aron oxa ville kopa vans blev det alltsa de gra converse'n till mig. Jag var ju bara tvungen o passa pa. Jag hade ju redan kopt tva par innan at mig o malin.

Fredagen blev inte riktigt som vi tankt oss. Vi kom aldrig ivag till Jazzcluben. Vi var pa Metropolitan Museum of Art, och det tog sadan tid att vi inte hann hem forran bandet skulle spela... Typiskt. Men metropolitan var sa grymt!! Jag har massa bilder pa fina tavlor. Vi passade pa att luncha i Central Park ocksa. Vi gick o kopte baguette och yoghurt & annat gott och satte oss i graset. Bredvid var det ett jazzband som spelade, de var helt grymma!! Stabas, trumpet och saxofon. Det var sa bra att jag tvingade aron kopa skivorna med dom som de salde dar.

Sa lite jazz fick vi iafall! Istallet for klubb gick vi aterigen pa den lokala bion. Den har gangen sag vi premiaren av "journey to the center of the earth". Allt var med 3D-glasogon, det var haftigt! Men filmen var val sadar...

Sa gardagen spenderades alltsa i affarer och sedan motte vi upp Fran som visade oss sin skola och trummade lite. Coolt var det! Kul o se nagon som ar skicklig spela! Sedan akte vi till Greenwich Village och at italiensk glass och kollade omradet. Vi skulle mota ERik for o ga ut i Brooklyn men forst gick vi alla fyra utom Fran som gick hem o sov, ivag till en vegetarisk restaurang. Dar kunde man ata allt som vegetarianer annars inte kan ata. Kyckling, flaskkotlett, kottbullar och jag tog sojakottstuvning med potatis. Var lite som kalops eller nat. Mycket smaskigt! :)

Efter det tog vi taxi ut over bron till Brooklyn for att ga pa Fette Sau (feta suggan). Det var en tysk bar dar man kunde kopa hela gris-stekar och kopa ol per gallons. (en gallon e 3,8 liter). Om de kom hem? Joda, de klarade sig! De svenska vikingarna lyckades fa ner 2,5 gallons.

Karin: jo vi har AC pa rummet med inte Isak han delar rum med tre killar.

Annso: Ja vi ar anmalda! :)

Dyrt o va i storstan...

2008-07-10 @ 17:12:27 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Ja inte ar det billigt har i New York... Jag skulle bara ga och kopa mjolk till frukosten nyss, den kostade 20 kronor!! Ok den va organisk men anda... Sedan ar priserna sa skumma har. De har systemet i USA att de lagger pa en skatt pa alla priser, som exklusive moms... Sa nar man val ar framme och ska betala ar det alltid nagra dollar extra... Sa det ar lite farligt om man gar o tycker att nagot later billigt. Pa restaurangerna lagger de dessutom pa ytterligare 15-18 % dricks... Sa. Vara forsta dagar har i New York har pengarna runnit ivag ganska bra pa smasaker.

Vi har bland annat traffat ERik Holmdal och gick pa stand up comedy, det var riktigt kul! Man var tvungen o kopa minst tva drinkar (verkar vara standard pa stallen har). Igar var vi pa National History & Science museum. Dar hade de allt mojligt som dinosaurie-IMAX, reptilavdelning dar jag tog massa snygga bilder pa odlor o ormar (tankte ge de till dig sen malin). Men det basta var HORSE-utstallningen! Man fick se historian kring hasten, fran klovdjur till det den ar nu och varfor den blev domesticerad av manniskor. Verkligen intressant!! De hade en stor monitor med en film av en hast som stod fran sidan. Dar hade de animerat hastens skelett sa man kunde se hur den gor nar den vilar och gar till exempel. Hasten har ju en formaga att lasa hasen vilket gor att den kan sta upp sa lange (jmf kamelen som maste lagga sig ned jamt). Man fick se hur skelettet reagerar och det ar patellan som laser fast sig. Sa nu forstar jag hur patella-upphakning uppstar! Coolt var det. Man fick aven rora pilar pa en skarm for att se hastens humor. Tillexempel hur oronen reagerar vid olika sinnesstamningar. Synd att de inte hade nagon broschyr som var bra :( De hade mycket annat roligt i giftshopen daremot. Bland annat ett hasthuvud i choklad som hette "horse-sucker". hahaha. Men tyvarr e det ju tropisk hetta har sa choklad e inte sa bra o ta utomhus...

Sedan akte vi hem till hostelet som bjod pa gratis pizza. Aron o Isak at sa de fick ont i magen. Efter pizza gick vi pa bio och sag mongol. Den va bra, om Djingis Khan. Mycket hastar! Sen akte vi hem till Fran i hans lilla etta och snackade. Trevligt o traffa han igen! Han pratar forfarande bra svenska! Imponerande :)

Idag ska vi antagligen ga pa fler museum o sedan kanske en broadwayshow. Musikaler e inte riktigt min grej, men ar man i New York sa ar man...  

Imorgon ska vi ga ut pa Birdland (http://birdlandjazz.com/ ) en jazzclub dar Fran jobbar! Ska bli riktigt kul!! De har ett big band som spelar dar som Fran ar roddare at. :)

//lollo

New York!!

2008-07-08 @ 03:42:21 • Kommentarer (3)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Sa har vi kommit till storstan efter en mysig weekend i Albany med underbara Tim o Rachel pa "landet". Vi bor pa ett hostel som kanns som varsta fangelset. Rummet bestar endast av kala vaggar, inga gardiner, en sang och ett handfat. Men men, sa ar det ju billigt oxa. De har daremot en jattemysig innergard och gemensamhetslokaler som e schyssta. Laget ar West 20th street i Chelsea pa manhattan. Isak ska strax ivag o traffa Fran & Pelado. Jag o Aron gar nog ivag o ater pa nan restaurang eller sa. De hade tapas-stalle har i narheten som lat lite lockande...

For er som inte kollar pa dammangen.com's gastbok (det ultimata kommunikationsstallet) sa kan jag beratta att jag o Aron har bostad infor hosten fardigt nu! Allt ordnar sig nar man ar ute o reser! hahaha.

Nej nu ska vi ge oss ivag ut i New-York natten :S

I love cleveland

2008-07-04 @ 05:28:58 • Kommentarer (3)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Vilken underbar stad! Och vilka underbara manniskor! Vi har verkligen haft tva intensiva och roliga dagar har. Innan jag berattar om detta ska jag beratta lite kort om vad som hant innan pa resan...

Vi sitter nu hos Tim & Rachel i Albany, state of New York. Darfor kan jag skriva ett langt inlagg!

Jo, senast jag skrev var vi strax pa vag att aka pa ppolparty hemma hos Leos kompisar. Vi var alltsa da i Las Cruces, Nwe Mexico och har alltsa redan natt ostkusten!! Well, vi for vidare till Alamogordo och bodde hos Lisa. Hon tog val hand om oss och lagade underbart god mat och guidade oss i Alamogordo. Vi akte bland annat till White Sands, en stor oken som ser ut som sno typ. BEAUTIFUL! Dar sag vi solnedgangen och efter det lamnade vi Lisa for att aka till Carsbad Caverns. Men vi fragade henne om vi fick komma tillbaka till henne eftersom det var mer saker vi ville se i Alamogordo plus att vi kande att vi ville umgas lite mer med henne o hennes sota hund Grizzy! Grottorna i Carsbad var AMAZING!!! Vi sag fladdermoss komma ut ur grottorna o sedan dagen efter (vi sov pa motel i carlsbad) sa gick vi ned i grottorna. Det var hur langt som helst o man gick nedat hela tiden. Jag tog sakert 300 bilder dar nere!!!

Sa akte vi da tillbaka till Alamogordo och dagen efter akte vi och sag gamla indianbyar i ruiner. Det var haftigt! Vi sag aven "lava forms" som ar stelnad lava over en jattestor landmassa. coolt va det! Men sa var det anda dags att aka och det var valdigt ledsamt att ta farval av Lisa, hoppas verkligen vi ses igen!

Vi akte upp till Roswell, UFO-staden nr 1. Dar sov vi pa det mest schaskigaste motellet ever. jag sov med kladerna pa och la en klanning over kudden for det va sa ackligt. Men men, de andra tycker jag e lite fjantig. haha. Naval, morgonen efter var vi ju bara tvungna att aka till UFO-museet trots alla varningar. Och ja, ryktet besannades. DEt var en flopp. DEt borjade med att nar vi skulle betala intrade fragade han: "Three earthlings?" varav vi svarade....ohhh ja... haha o sen sa han "ok, fill in your homeplanet and homeadress here please"... o det vara bara borjan. Hela utstallningen var bara massa tidningsurklipp och samlat material och pahittat som att en hogstadieklass hade ustallning pa skolan eller sa. Men det var en upplevelse det med!

Fran ROSWELL akte vi vidare till AMARILLO for att vi skulle aka till canyon dar, men jag ver lite trott efter 5 timmars korning sa en tre timmars hajk var inget for mig. Vi akte istallet och sag ett gammalt Route 66 monument som var massa gamla cadillacs nedstuckna i marken pa ett stort falt. Det stank koskit men annars va det coolt. Sen akte vi o kakade god italitensk mat o sov.

fran AMARILLO vidare till FORT WORTH som jag skrivit lite om innan. Fort Worth e ett eget kapitel som allt annat saklart, men jag kan oxa beratta att Isak o Aron kopte jattefina cowboy-outfits och nu har vi alla en varsin cowboyhatt! haha passar bra, for pa lordag ska vi pa "barn-fest" har i Albany. (stall-fest) JAg tycker ju inte att var resa har praglats sarskilt mycket av hastar, men nu naar jag tanker efter har vi faktiskt sett en hel del hastar! Det ar kul! :)

Fran FORT WORTH flog vi till CLEVELAND dar arons slakting Tim kom o motte upp oss. Vi hamtade ut var bil, som den har gangen var en liten silverfargad Kia. Vi akte genom stan pa vag hem till Tim dar jag o aron skulle sova. Vi passerade en hel del fascinerande byggnader och slogs av hur annorlunda det var har mot alla andra stader vi varit i! Nastan som en eurpeisk stad! Det fanns floder och trad. Inte bara oken ;) Vi lamnade av vara saker hos TIm som bor tiullsammans med sin sota fru Dani i ett gammalt trahus fran 1905. Sa fint! Efter det akte vi vidare hem till Carolyn, Tims mamma. Hon bor i ett jattestort hus uppdelat i tva hushall. I ena delen bor TIms syster tillika Carolyns dotter Cindy med sin man Nemo plus fyra barn. Sonen Justin och dottrarna Josefine, Lydia & Marilyn. Vi fann varandra direkt allihopa och hade superkul fran forsta stund! Inte en dod sekund har det varit! De ar sa harliga!!! Alla ar aven musikaliska, Carolyn ar sandpedagog och dottrarna sjunger jattebra! Det var roligt o hora. Pa kvallen kom Tim med hans fru och en kompis till dem over pa middag. Kompisen och Tim spelade for oss! Kopmisen har tydligen fatt grammis och sa! Han hade riktigt bra rost. Han har myspoace, maste ta reda pa mer..

Dag 2 i Cleveland at vi frukost med tjejerna och carolyn for att sedan aka till The rock n roll Hall of Fame. Coolt museum men jag min klant tappade bilnyckeln... bra Lollo! Det blev panik, jag ringde Avis, vi skulle fa bota 400 dollar (ta det ganger 6 o ni far i svenska) MEN som tur var var det en vanlig sjal som lamnade in nyckeln sa jag fick tillbaka den!!! O sa skont det kandes. Stackars alla fick vanta, carolyn fick stalla in sin sanglektion o allt. Fy va jag kande mig dum. Men men. DEt var turatt det gick bra till slut iafall. Efter missodet akte vi till Cindys harsalong och jag o Isak blev klippta. Hon var verkligen jatteduktig och nu har jag kort page igen :) O for Isak var det stort. Forsta gangen han klippte sig pa salong! Men det var ju trots allt hans "kusin" som klippte. (alla har kallar oss kusiner) Sa, det var kort om Cleveland. JAg kan saga mycket mer men det far bli nar vi kommer hem! Nu far ni njuta av lite bilder:

sota sota marilyn (sakna, sakna)


Fr. V: Isak, Carolyn, Justin, Marilyn, Josefin, Lydia, jag o aron



Isak, Carolyn, jag o aron framfor Carolyns hus.


Vid poolen






Nej nu ar det laggdags. Imorrn ar det 4TH OF JULY!!!! Och vi ska fira det som akta amerikaner. Howdy!