Dyrt o va i storstan...

2008-07-10 @ 17:12:27 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Ja inte ar det billigt har i New York... Jag skulle bara ga och kopa mjolk till frukosten nyss, den kostade 20 kronor!! Ok den va organisk men anda... Sedan ar priserna sa skumma har. De har systemet i USA att de lagger pa en skatt pa alla priser, som exklusive moms... Sa nar man val ar framme och ska betala ar det alltid nagra dollar extra... Sa det ar lite farligt om man gar o tycker att nagot later billigt. Pa restaurangerna lagger de dessutom pa ytterligare 15-18 % dricks... Sa. Vara forsta dagar har i New York har pengarna runnit ivag ganska bra pa smasaker.

Vi har bland annat traffat ERik Holmdal och gick pa stand up comedy, det var riktigt kul! Man var tvungen o kopa minst tva drinkar (verkar vara standard pa stallen har). Igar var vi pa National History & Science museum. Dar hade de allt mojligt som dinosaurie-IMAX, reptilavdelning dar jag tog massa snygga bilder pa odlor o ormar (tankte ge de till dig sen malin). Men det basta var HORSE-utstallningen! Man fick se historian kring hasten, fran klovdjur till det den ar nu och varfor den blev domesticerad av manniskor. Verkligen intressant!! De hade en stor monitor med en film av en hast som stod fran sidan. Dar hade de animerat hastens skelett sa man kunde se hur den gor nar den vilar och gar till exempel. Hasten har ju en formaga att lasa hasen vilket gor att den kan sta upp sa lange (jmf kamelen som maste lagga sig ned jamt). Man fick se hur skelettet reagerar och det ar patellan som laser fast sig. Sa nu forstar jag hur patella-upphakning uppstar! Coolt var det. Man fick aven rora pilar pa en skarm for att se hastens humor. Tillexempel hur oronen reagerar vid olika sinnesstamningar. Synd att de inte hade nagon broschyr som var bra :( De hade mycket annat roligt i giftshopen daremot. Bland annat ett hasthuvud i choklad som hette "horse-sucker". hahaha. Men tyvarr e det ju tropisk hetta har sa choklad e inte sa bra o ta utomhus...

Sedan akte vi hem till hostelet som bjod pa gratis pizza. Aron o Isak at sa de fick ont i magen. Efter pizza gick vi pa bio och sag mongol. Den va bra, om Djingis Khan. Mycket hastar! Sen akte vi hem till Fran i hans lilla etta och snackade. Trevligt o traffa han igen! Han pratar forfarande bra svenska! Imponerande :)

Idag ska vi antagligen ga pa fler museum o sedan kanske en broadwayshow. Musikaler e inte riktigt min grej, men ar man i New York sa ar man...  

Imorgon ska vi ga ut pa Birdland (http://birdlandjazz.com/ ) en jazzclub dar Fran jobbar! Ska bli riktigt kul!! De har ett big band som spelar dar som Fran ar roddare at. :)

//lollo

Kommentarer

Postat av: Ola

det där med patella kände ja ju till - jättepraktisk i boxen ju.

/Gringo-Mulle på sommarbete

2008-07-10 @ 22:56:30

Postat av: Bonnie

Kul att ni har träffat Fran, ni måste hälsa till honom! Hur var jazzstället då? Fullt med folk i små svarta hattar? Låter iaf så coolt att ha varit på ett riktigt jazzhak i NY :) Kram!

2008-07-11 @ 07:58:45

Postat av: Karin

Jag minns hur klibnbigt varmt det vara i new York på sommaren. Har ni AC på rummet? Hälsa Fran så mycket från Dag och mig. Vi längtar efter att träffa er och få höra om allt!!!

2008-07-11 @ 10:11:24

Postat av: Annso

Den där hästutställningen verkade ju intressant:) Skulle oxå vilja uppleva NY nån gång i mitt liv. Hoppas du tar massa coola foton nu! Förresten, ska ni med på Mimmi & Magnus bröllop? OSA-datumet har ju passerat... men har för mig att ni skulle tacka ja? Alla andra i släkten har tackat ja:)

2008-07-11 @ 10:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback