Det kallas för medryttare

2008-03-13 @ 08:28:58 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Men jag vet inte om jag lever upp till det. Har nämligen inte varit någon ryttare de senaste dagarna... Gringo hann jag inte rida i tisdags o igår var det spöregn plus att banan endast kunde nyttjas till gyttjebrottning eller dylikt. 


Det ska bli skönt när praktiken är över efter den här veckan. Det blir verkligen tungt när man slutar fem och så ska man städa undan i bildsalen, samla in allas arbeten, sortera och börja sätta betyg! Puh. Svårt och hinna till stallet då så man kan rida. Typiskt att det är just tisdagar också som är så tufft. Stackars Gringan. Men jag tjuvkikade lite från gödselstacken när Erika red i paddocken i måndags och det såg ju ut som han fick jobba på bra! Han ser riktigt trevlig ut =)

I måndags tränade jag iafall med Mandis, så lite ridning har det allt blivit. Dåligt samvete? Nej inte alls. :S

Jag hann iafall få bort lite hår:

image61
Fäller de så här mycket uppe i norr också?



Min vanliga otur...

2008-03-06 @ 10:13:38 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Igår blev en lång dag så jag kom inte till stallet förrän halv åtta. Det var fint väder hela dagen och såklart just när jag var på väg till stallet började det ösregna med snö. Helt sjukt. Så jag var inte sådär jättesugen på o rida i det vädret.


Sen när jag kom till stallet såg jag att mandis har tappat sko... Hoppas hon inte är ömfotad.

Ni kan iafall få njuta lite av henne här:


image57

image58

image59
Hihi visar det rädda ögat ;)



Hittade den här gamla fula ridbilden:

image60 
den här bilden är från 3 oktober... 
lite har hänt sedan dess! haha


Det kom en ny häst till stallet förra helgen, ett halvsyskon till Idola. Men det finns väl tusen halvsyskon till henne som är efter Feliciano, men iafall... den är mörkbrun och heter J'adore. Eva sa att ägaren var från Karlskoga eller typ i närheten... skumt, det måste tas reda på mer om!

Imorgon bär det av till Karlskoga över helgen. Ska bli så spännande o se huset!

Må så gott!

Äntligen lite sol!

2008-03-05 @ 10:34:05 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Vad snabbt man glömmer bort alla gråa trista regniga dagar så fort det blir ett par dagar med soligt väder. Det gör så otroligt mycket att få komma ut till stallet i dagsljus och rida.


Så var det inte i måndags även om det va fint väder så åker jag inte ut förrän det mörknat eftersom jag rider lektion halv åtta på kvällen. Mandis skötte sig fint på lektionen, vi fortsatte på samma spår som sist med växelvis böjningar. Den här lektionen gjorde vi tre serpentinbågar först, och sedan utökade bågarna med en 10metersvolt vid varje "rakriktningstillfälle". 

 ett försök till att illustrera övningen med 
hjälp av min nya ritplatta jag inhandlat, det är lite svårt o styra den...

Hur som helst så är det lite klurigt med de där volterna, det blir verkligen gymnastik! Mandis fick jobba som 17 och fick riktigt bra gung!

Igår var jag o Gringo ute i skogen och sen i paddocken. Han står emot väldigt mycket mot skänkel och slår bakut när man "går på" honom. Inte bra! Det ska de inte få göra, så jag blev lite sur på honom och gu va bra han gick sen! Han kan få till riktigt fina ökningar och tempoväxlingar. Red mycket skritt-galopp så han får chansen att sätta under sig med bakbenen och det gav resultat på slutet! 


Gringo drömmer om sommarbetet?

Nej dags o göra sig iordning för skolan, sen ska jag, aron o isak till STA-travel o boka resan till USA!!! :P