Nu är det inte långt kvar

2008-05-29 @ 23:10:17 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

På tisdag tar jag examen. Och dagen efter ska jag på anställningsintervju! hoppas jag får det!


Idag var det idrottsdag i skolan så jag och min mamma som är på besök har varit o shoppat. Köpte klänning till lördagen, det blev en blå :)

Annars är det stress o jäkt som vanligt för o hinna färdigt med allt... Ska bli så skönt att sätta sig på planet till USA och bara pusta ut! 1 och en halv månads semester!! Och då ska jag rapportera här, såklart.

//Lollo

Har egentligen inte tid

2008-05-26 @ 18:20:30 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Men jag måste ju hålla bloggen levande! 


Det känns lite också som att jag inte har så mycket att skriva om nu heller när jag inte har någon häst att rida...
Jag håller på och skriver mitt projektarbete nu som ska vara inne på onsdag. Det är det sista som händer på hela lärarprogrammet!

Annars i mitt liv händer ju rätt stora saker. På lördag ska jag och Aron gifta oss! Vi har varit ihop mer än tio år så det känns supernajs o stadga sig nu när man e färdigutbildad och allt! Hej vuxenvärlden! haha. Gifter sig, flyttar hem o sådär... Ja.. Trodde aldrig det om oss! Jag trodde vi skulle vilja bo i storstan hela livet och hela den grejen. Men man tröttnar på det också...Uteliv, dyrt, svårt o få bostad osv... Nu vill jag bara ta det lugnt och ha ett bra jobb, så skönt! 
Vi gifter oss i rådhuset här i GBG och sen kommer familjerna och vi har bokat bord på sweahof. Jättefin skaldjurs/fiskrestaurang (måste ju äta det när man är i GÖTET haha). Den har en stjärna i guide michelin. (tydligen asbra) Ska bli så roligt! Jag har inte bestämt än vad jag ska ha på mig. Mamma kommer hit på onsdag så ska vi gå och köpa något fint. Oasis har fina klänningar som ligger i NK. Dit tänkte jag gå och kolla. Eftersom själva bröllopsfesten kommer vara i Dammis den 6 september ska ha lite mer "brud"-ig klänning då. Mamma ska sy den så nu när hon kommer ska vi kolla på mönster. Nu tänkte jag ha lite mer enkelt & party som man kan ha igen någon gång kanske. 

Sen blir det flytt till Karlskoga (för oss då, personerna) och förhoppningsvis komma på anställningsintervju? Jag sitter med spänning beredd att telefonen ska ringa...Tänk om jag o Aron hamnar på samma jobb. Vi har nämligen sökt till samma skola. hehe. Lite coolt att Sveriges enda samhälle/filosofitjänst fanns i Karlskoga. Av alla städer! Så det måste han ju söka och prova. *håller tummarna*. Vi var ju lite inne på Örebro först men det är svårt även där. Eller jag kanske börjar på min gamla högstadieskola? Vore nice. Jag gillar den skolan. Och nu när jag testat på högstadiet så vet jag ju vad som väntas. Så jag tror det finns mycket man kan göra! Man måste faktiskt inte jobba på Estetiska programmet. Som en god vän sa: Man måste inte ha värsta fina ateljén med värsta utrustningen, det är vad man gör som räknas. Man kan skapa god konst ändå!

Just nu på skolan håller jag på och förbereder inför elevernas konstutställning, den kommer bli så bra! Jag är så stolt över dom.

Jag ska kanske bo i "spökhuset" på torvmossen i sommar så jag kan ligga i och köra traktor på heltid så jag har råd att anordna bröllop... Ska bli spännande o se om man törs sova där själv. Det är verkligen jättefint hus som har stått tomt i säkert tio år. Så himla synd att det ligger i Mullhyttan. Som pappa sa: Ja det är ju världens ände. haha.

oj jag hade visst lite o skriva om iallafall. Nej, back to projektarbetet!

Kram Lollo

Bara 18 dagar kvar till solen & värmen...

2008-05-20 @ 22:33:10 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Ja vad finns det att skriva i bloggen egentligen när jag inte är i stallet? Min största hobby försvann bara sådär... men men. Annars just nu är det fullt upp med allt som ska fixas inför flytt, bröllop, examen & USA-resa plus heltidsstudier, heltidsjobb och jobbansökan... puh

Men det kommer vara skönt när det är avklarat! Förra veckan var jag och beställde nya glasögon, ett par vanliga och ett par med solglas. Kommer vara skönt att ha solglas när vi kör bil i USA!

I helgen var jag i Karlskoga och "röjde" i stugan/bastun inför flyttlasset som skulle in där på söndagen. Vad mycket roligt man hittar när man städar! Gamla kläder och sånt. På lördagen hann jag såklart med en loppisrunda och hittade massa snygga skor! :) Bild kommer kanske snart...

Senare på lördagen skulle vi ha ridit men det blåste och regna plus att det var sviiiinkallt!! Helt sjukt väder. Kom från GBG där jag gick i linne (!) till Karlskoga där man var tvungen o ha långkalsonger och mössa. Fy, är det verkligen till det vi ska flytta?? Hur som helst hann vi med lite lördagsnöje a' la Karlskoga. Ja ni vet, man åker till Ica och köper godis, dricka och snacks, sätter sig i bilen och åker runt lite i skogarna. Vi åkte runt degerfors och kollade lite på hus. Underhållande va. Ölsdalen är fint så här års. Den gamla skolan där som mamma var spekulant på ett tag var till salu av något tyskt företag. Men Anki har drömt mardröm om det huset och det var lite spooky känsla alltså...

På söndagen blev det upp i ottan, väckt klockan kvart i sex. Visste inte riktigt om jag var vaken eller om jag sov när jag satte mig på hästryggen någon halvtimme senare. Mysigt o rida igen! Även om vi bara skrittade :) Idola är alltid en fröjd att rida. Men oj jag råkade trycka lite lite med högerknät och hon går i skänkelvikning åt vänster på lång tygel. haha. Efter det blev det äntligen dags o få åka med i hästbussen! Vi åkte först med Pappa och Lotta till Mariestad och han körde. De skulle hämta båten där och åka "hem" till Kristinehamn med. Inget båtväder nu direkt! brr... Men hästbussen va asskön, lite dåligt ljud på stereon bara. Men coolt med övervakningskameran så man kunde kolla på möblerna när de stod där bak. 

Det blev en lång dag och vi var inte tillbaka i Karlskoga förrän sju på kvällen så vi bestämde oss för att åka hem till Götet på måndagsmorgonen. Började jobba kl elva så vi for iväg vid halv sju. Fick skrapa rutorna t.o.m. !! 

image90
Var det här verkligen en vecka sedan?? ( ser knappt ut som Sverige men det är i botaniska trädgården här i Göteborg)

GRINGO - lite film! :)

2008-05-04 @ 12:56:29 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Har redigerat lite mer film. Här är en film tillägnad den sötaste hästen gringo :)









Film på Bea och Kajsa

2008-05-04 @ 12:44:43 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Beas häst Cindy vart olyckligt halt på tävlingen. Så hon fick då också rida Kajsa. Grejen var att hon aldrig ridit henne förut! Jag hade iallafall tjuvtränat lite dagen innan, så jag tyckte hon var jätteduktig! 


Gav henne lite tuffare musik ;)



söta!



Film på mig och Kajsa

2008-05-04 @ 12:15:39 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

från gårdagens tävling:




Fin musik va *fniss*

Lånad häst

2008-05-03 @ 16:59:31 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag lånade Ellinor's arab Kajsa idag på dressyrtävlingen. Fick 60% så det är jag ganska nöjd med, även om jag borde fått mindre för hon var ganska generös med poängen. Men det var andra gången jag red hästen, hann prova henne lite igår. Men kul var det! Hade jag ridit på lite mer i galoppen och fokuserat mer på vägarna hade det blivit mycket bättre. Fick kommentaren "fin i formen" det var ju kul :)


image85
haha fina knoppar va?

image86
Utdelning av Clear- Round rosetter...