Veckorna går...

2008-11-17 @ 22:48:42 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Och imorgon går jag in i graviditetsvecka 27! Helt otroligt att det går så fort. Jag kom precis hem från Torpdalen där jag gjort en väggmålning, en av personalen där berättade om en tjej som var i ungefär samma vecka som mig och hon hade gått upp 30 kg! Jag har gått upp 10, så jag ska vara glad att det inte är mer! Jag kom precis på att jag glömde signera min väggmålning! Jag som tänkte att jag skulle vara färdig. typiskt...


Var hos mamma förut i "verkstan", hon syr för fulla muggar inför helgens julmarknad. Jättesnygga grejer blir det! Jag hjälpte henne o beställa tyg o grejer på Internet också. Ja det är svårt det där ibland!

Idag tog jag äntligen tag i det jobbiga och bytte till vinterdäck! Ja, alltså det jobbiga är att man ska åka till Däckson. haha. Men ändå, nu är de på! Fula svarta metallfälgar, men va gör det... Ja bilen blev lagad i fredags, tack vare Andreas! Så schysst att han hjälper mig med bilen jämt! Fyllt spolarvätska och allt. haha.

Jag och Aron åkte bort till Dammis förut för att vi skulle kolla i KT, eftersom pappa tydligen var med däri. Då hade typiskt nog Tusse spytt ner den tidningen! STackars gamling, han kan ju inte hjälpa det, men kunde han inte ha tagit NErikes Allehanda? Hur som helst är det ju tur att alla bor bredvid varann, så vi åkte till Anki o Andreas och läste tidningen. Det var ganska bra artikel! Förutom att det stod att det fanns stall och ridhus i Dammängen? Haha nu kommer Anki bli ännu mer nerringd av folk som vill ha stallplats!


I helgen var det villamässa i Örebro som jag o aron var på. Det var verkligen litet, inte som villamässan i Stockholm direkt.. Men vi tog en hel drös med broschyrer som vi kan läsa oss in på. Om man planerar att bygga hus måste man vara påläst! Vi vill ju helst ha så miljövänligt, ekologiskt och energisnålt som möjligt. Sen ska det vara annorlunda och speciellt, inget tråkigt fyrkantigt. Man blir helt salig när man går o kollar på alla snygga kök, vad mycket det finns!! Miele har jättehäftiga vitvaror, som stekhäll tex. Gu va coolt det vore. HAha vad man nu ska med det till när vi är vegetarianer. Steka veggoburgare? Det är bra att vi redan nu har vant oss vid ett liv i hus. I helgen var pannan lite konstig, vi eldar ju med ved och det blev lixom inte varmt. Då är det verkligen tur att man har hyresvärden precis bredvid! HAn är så bra. Kom och fixade det förut på en gång. Det hade tydligen kommit in luft eller nåt sånt. Att man kan få hjälp med såna grejer är guld så här i början, innan man fattar nåt av vedpannor och elräkningar...En sak är iafall säker. Jag kommer aldrig mer bo i lägenhet.


Trasig bil

2008-11-09 @ 08:43:04 • Kommentarer (1)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Min bil har pajat :( Det är mycket som är fel på den där. Bromsarna har tydligen gått sönder. Alltså jag kan ju ingenting om bilar men det står ABS FAULT i displayen... Så när man trycker på bromsen händer lixom ingenting... men men. Den ska bli inlämnad imorrn och tills dess kan jag låna Ankis bil, hon får åka runt i bussen. hihi. 


Fredags kväll skrev jag in omdömen framför datorn samtidigt som jag kollade på Idol. Grymt sagt av Lasse det där om Obama. hihi. Han passade på där kändes det som... Synd att han åkte ut. Jag håller helt med om hans kritik. Varför ska deltagarna vara så "originella" om alla ändå ska stöpas i samma form och bli ett "varumärke"? Synd att man fortfarande inte läser mediekunskap på universitetet, skulle varit roligt att granska Idol som program lite närmare. Alla vet ju att de har en för-jury som slussar auditiondeltagare vidare, sedan om det är för att de kan sjunga eller för att de kan göra bra TV är en annan femma.... Lite sjukt är det. Men hur som helst, jag tycker Kevin ska vinna och Anna komma tvåa. Jag hoppas Anna släpper en skiva med lite soulig Joss Stone eller en mysig singer songwriter- skiva för jag älskar hennes röst!

Igår var jag o mamma inne i Örebro för att jag skulle köpa färg till mitt måleriprojekt. Jag har fått i uppdrag att göra ett träd på Torpdalen, en väggmålning. Jag har ju haft så fullt upp så jag har inte hunnit in till Örebro för o shoppa färg. Men nu har jag så det räcker hoppas jag! JAg är sugen på att åka dit idag och börja skissa. Det var längesen jag hade ett uppdrag, jag har ju målat och så men inte seriöst åt någon annan. hihi. Det är alltid roligt när någon annan ska se vad det är man gjort. 


Den här tavlan gjorde jag förra året till en kvinna som kontaktat mig via hemsidan. Hennes son fyllde 30 så hon skulle ge en lite annorlunda present. När jag gick in på min hemsida insåg jag att jag kanske måste uppdatera lite... Det står att jag bor i Göteborg...

Ah, nu har jag en hel Söndag framför mig! Vad jag ska jag göra: Åka till torpet och skissa, städa och tvätta kläder (fy), göra ny design till dammängen-sidan, fortsätta rita på skissen av mitt drömkök till det framtida huset vi ska bygga någon gång när vi blir stora, åka och handla eller ska jag sy....Fast då måste mamma vakna först för jag kan inte sy här, hon har systugan.. Det finns så mycket att göra! 


Igår sydde jag en haklapp av mitt gamla lacktyg. På den tiden hade man nog aldrig kunnat anat att det där skulle kunna bli det! hihi. Perfekt att ha som det. När vi var i Öret igår så passade vi ju självklart på att gå in på "bra&begagnat" som ligger på aspholmen. Det var flera år sen vi var där. Väl där hittade vi massa gamla mönster på babykläder, så vi satt och sydde hos mamma igår. Eller rättare sagt, jag sydde och hon visade mig hur man skulle göra och så. Så hon fick väl inte så jättemycket gjort... haha. Hon borde skola om sig till syslöjdslärare! Och jag tänkte hmm det kanske man skulle blivit, och så kom jag precis på hur det är i bildsalen, och med symaskiner och nålar och... nej... jag ångrade mig ganska snabbt. Det skulle vara alldeles för farligt.

Ja mycket snack och lite verkstad. Nu sätter jag igång!
Tjo


Trött

2008-11-06 @ 21:42:14 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Klockan är bara halv tio men jag känner mig såå trött. Dagarna flyger iväg i världens fart. Det känns som att jag ligger efter med allt. En halv veckas ledighet räckte inte... Det kommer bli bra när bebisen kommer så jag får ledigt ett tag o kommer ikapp... haha... Det är hårt att vara ute i arbetslivet för första gången ;) När jag blir mammaledig ska jag göra hemsidor, måla och vara i stallet. Det ska bli så roligt!! 


I går vaknade jag kvart i sex och sprang ned till TV:n för att se vem som vann valet. Och det känns betryggande att Obama vann. Men lite väntat var det ju iofsig. 

I tisdags var vi hos barnmorskan. Alla blodvärden och allt var normalt, men jag blev rekommenderat att äta järn, så det ska jag göra nu. VI fick även lyssna på bebisens hjärtljud, det var häftigt. Det lät som en liten trumma. Magen blir bara större och större. Igår var vi i dammis och skulle basta, men det var lite för varmt för mig och magen. haha. Pallade bara med en kvart. Sedan blev det självklart bonde hos Anki och Andreas. 

I helgen ska omdömen vara inne på tre klasser, så imorrn blir det kvällsarbete.... puh....