höst"lov"

2008-10-28 @ 18:40:07 • Kommentarer (1)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Ja mycket till lov är det ju inte för oss hårt arbetande lärare... ;) Men imorrn tog jag faktiskt ledigt. På kvällen ska vi åka till Småland o bo på vandrarhem o sen åka till Ullared. Tänkte köpa lite slit o släng babygrejer, man kommer ju knappast hinna göra det när bebben har kommit! Och jag blir ju tjockare och tjockare så det är lika bra att passa på nu!


Idag har vi varit på konferens på en herrgård i filipstad. Jättefint och god mat var det.

Jag håller på att göra en ny design till hemsidan, det var ju ett tag sedan vi ändrade till den här rutiga sidan... Måste bara göra den så enkel som möjligt så även en oinvigd kan uppdatera. (läs anki) haha. Annars händer det inte så jättemycket som vanligt. Vi har fått en ny TV så nu kan vi äntligen utnyttja hyrvideo på telia. Hyrde en jättedålig film, "altered". Det skulle vara skräck men den ballade ju bara ur. Som vanligt. Det är ju inte många skräckfilmer som håller. Däremot var vi på bio inne i Örebro i fredags. Vi såg premiären av Låt den rätte komma in. Jag har läst boken så det var riktigt kul att se filmatiseringen. Över förväntan faktiskt! Synd bara att jag var så himla trött, fredagar är verkligen döden.

Idag är jag gravid i vecka 25 och Simone har namnsdag, min blivande dotters namn, om det nu blir en tjej! Så grattis magen på namnsdagen. haha.

Så nu ska jag fira o ta lov på riktigt! Weeehooooo


Redan helg!

2008-10-17 @ 19:05:06 • Kommentarer (4)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Den här veckan har verkligen sprungit fram! Igår var vi och lunchade på golfrestaurangen i Degerfors, det levde verkligen upp till förväntningarna. Det är lunchbuffe med massa gott och fräscht! Det är inte dåligt att det finns något sånt här :)


Efter lunchen åkte vi o shoppade lite sen blev det flytt av araberna till skogshagen. De tyckte det var jättehärligt att få springa i lite högre gräs. Det läskiga var bara när jag o Anki skulle dra staketet hände det en grej... Vi hade dragit staketet längs med och såg att det var sträckt. Så sa Anki plötsligt att det såg ut som att det lös inne i lillboa. u otäckt tyckte vi o gick vidare och sträckte staketet. När vi kommit en bit bort vänder jag mig om, men! Sträckte vi inte nyss staketet där! Dpå hängde tråden ner igen... som att någon hade varit där och hängt ned den... Att det alltid ska vara något när man är där vid den där bäcken!! Där gravurnan troligtvis ligger begravd. Pappa vägrar säga var det var han grävde ner den igen. (ni som läst historien vet) hur som helst. fy!

Vi höll på o aldrig komma från Dammis igår, för sedan dök ett par upp från Degerfors som var ute och marknadsförde sin nya hästaffär som de skulle starta. Verkar jättebra, de har inte något direkt namn än men Allgross nånting. Ni kanske har stött på dom i era stallar ni som bor här omkring? De ska sälja hästfoder, täcken o sånt. Vi gav en prislista på torv i utbyte ;)

I helgen blir det stallet lör sön eftersom Anki e i flyinge. Det ska bli skoj med lite kroppsarbete. hehe. Hoppas det fina vädret håller i sig bara! 


lite nytt

2008-10-16 @ 08:41:02 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Nu är det snart bara en vecka kvar innan höstlovet. Det är helt sjukt vad fort tiden går! Det känns som att jag nyss började jobbet. Igår diskuterade vi när jag ska bli mammaledig, eftersom de ska sätta ut min tjänst då. Jag vill ju jobba så länge som möjligt. Hittills har jag ju inga krämpor alls så det ska nog gå bra. Planen är sedan att vara ledig våren och sommaren, för att sedan börja jobba till hösten igen så får Aron vara hemma då. Men vi får väl se hur det blir. Man har ju ingen aning om hur det kommer bli nu. Tanken är ju att jag ska komma igång med ridningen så fort som möjligt också! Det kommer bli ett års uppehåll ungefär. Och det har jag ju klarat förut så det ska inte bli några problem. Det känns lite tråkigt eftersom jag lärde mig och utvecklades så mycket under tiden i Göteborg. Jag tränade ju varje vecka för Marie-Louise o det gör ju mycket. Så när bebisen är här är det dags att ligga i hårdträning så jag kan komma upp på hästryggen igen! Det är verkligen tur att vi flyttat hit, annars hade det ju aldrig gått. Hade vi bott kvar i Göteborg skulle jag nog fått gett upp hästdrömmarna för alltid, plus allt annat man vill ha här i livet.... hus o sånt... haha... allt är ju så mycket lättare här där man har kontakter!


Idag gick jag upp lite för tidigt, börjar egentligen halv tio men gick upp klarvaken kvart i sju. Så nu sitter jag här o slösurfar. Kollade in den här sidan: http://varahorsearena.se/arena.php ..... Det ska byggas ett helt sjukt stort hästcenter i Vara. Det verkar ju helt sjukt! Alltså häftigt men samtidigt.. Finanskris? Va vadå? Inte i hästsverige iallafall. Endel har alltid råd, men hur gör de egentligen?

Igår var jag hos Anki o vi kollade på bonde söker fru. Det är så roligt, verkligen kul att en hästkille ska vara med! Tycker absolut han ska välja den andra hästkillen. Läste precis att han ska vara med i globen på "kändishoppningen" om ni kommer ihåg förra året... Det är lite sjukt att aftonbladet tom har en egen bonde-skvaller sida. Roligt att han närkebonden inte ville ha någon hästtjej. Nej jag vill inte konkurrera med någon häst som ska ha mat och massa täcken och skit. hahaha

Man kanske skulle ta o åka till jobbet då.... Idag blir det lunch i degerförs med mamma o anki. kul!



babysaker

2008-10-09 @ 18:10:48 • Kommentarer (4)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Jag kan säga att det sparkar mycket i magen och jag längtar så till februari när hon kommer så jag tror jag dör. Jag vill åka till den där stora babyaffären i marieberg och shoppa loss. men är det för tidigt? Tänk om nåt händer? usch det får det såklart inte göra men lite nojor har man ju... Jag har inte köpt en enda grej än. Men jag vill göra iordning och skaffa allt nu!! Gu va roligt det ska bli! 


Självklart ska min unge ha likadan skor som sina föräldrar! hehe. Längtar till man kan köpa skor!


Men den här var ju för söt. Med öron! Från La redoute. Det är ju så billigt med barnkläder! 

Spökritt

2008-10-05 @ 20:38:33 • Kommentarer (0)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

Igår skulle vi rida ut en sväng och när jag kom till Anki satt hon och pratade så länge i telefonen att det hann skymma en del när vi drog till stallet. Jag stod o borstade i lugnan ro när vi konstaterade att vi nog fick slänga på utrustningen och ge oss ut om vi skulle hinna hem innan mörkret. Tur jag tog reflexväst! Väl borta vid bommen bort mot jakobsberg var det nästan kolmörkt. Kan vi inte vända här? Gnällde jag. Men min syster sa bestämt att nej då kunde vi lika gärna struntat i o rida för då blir det ju inget jobb. puh. Så det var bara att sitta kvar... Yoshi var lite hoppig o studsig men Idola gick på som vanligt. JAg tyckte att jag såg björnar och vildsvin överallt. Fy det var längesen jag var så rädd! Men vi klarade oss hela vägen hem. Men fy vad fort det blir mörkt nu! I Dammängen var det kolmörkt och nedsläckt eftersom pappa var i stockholm över helgen. Det var så spökligt!


Annat var det när jag var där idag för att hämta lite grejer i stugan. Då är det inte alls otäckt att vara i huset. Det är som att det händer något med huset efter mörkrets infall....Jag, Aron och Leo baxade ut mammas bäddsoffa i hästbussen och körde hem till oss. Så nu har vi lite mer plats när det kommer folk på besök! 

Leo var här igår och kollade på film. Vi har en projektor så man kan se på storbildskärm, det är suveränt! Vi såg arkiv x-filmen, den nya. Den var helt ok faktiskt. Väldigt nostalgiskt. Men Leo som är så liten har ju inte vuxit upp med x-files så för han var det väl inte samma sak. Det var iafall då vi upptäckte att vi behövde en till soffa! Så nu har vi värsta bion i vardagsrummet. Det roliga är att hela gatan har oxå det eftersom duken syns utifrån. hihi

Imorgon ska jag till biblioteket och hänga en utställning om det här projektet jag haft med årskurs 4. Det ska bli kul. Tidningen ska tydligen komma dit o så. 

Nej nu ska jag slappa i soffan...

hösten är här

2008-10-03 @ 18:04:25 • Kommentarer (2)PermalinkhästrelateratTrackbacks ()

På riktigt nu! Det är så mysigt! Häromdagen var jag o anki ute och skrittade i höstregn, det var faktiskt härligt. Och inga vildsvin, lodjur eller björn stötte vi på! puh. Men jäklar va magen skumpar fram och tillbaka i Idolas jätteskritt. Hon tar ju så stora steg för o va så liten. Jag har redan gått upp 5 kg och det känns kan jag säga! Det är stor skillnad när man ska göra saker. Som böja sig ned och sätta på skydd på hästen tex. Det var ganska jobbigt. hihi. Men det e lugnt. Värre är det med kondisen. Jag skulle vara hurtig och gå till skolan häromdagen, men jag blev helt andfådd! Halvvägs till skolan, ungefär vid prix, fick jag stanna och pusta. Haha. Som värsta pensionären! Hur ska det inte bli sen! Det går bra i skolan än så länge iafall. Man går ju inte så mycket, jag är ju mest borta i bildsalen. Värre vore det om man skulle springa mellan klassrum hit och dit. Så länge jag står och sitter är det okej. Men långa sträckor så där verkar vara mer ansträngande. 




Jag trivs så bra på jobbet, bara mer och mer ju mer jag lär känna alla. Så tråkigt att jag ska lämna dem snart :( Men, jag kommer ju tillbaka! Det är skönt att ha hunnit jobbat lite innan bebisen kommer. Nu har man kommit in i det ordentligt och vet hur det funkar. Även om jag jobbade på kålltorp i våras så går det ju inte att jämföra när man nu har ansvar för allt... Inte bara istället för någon annan....Ska bli så kul nu när Aron också börjar jobba. Då blir det ännu mer lärarsnack än vad det redan är hemma. Han har ju vikat nu på alla möjliga skolor, jobbat nästan mer än mig! Men det blir roligare när man får samma elever och mer kontinuitet. Det här jobbet är ju så att man blir djupt engagerad, svårt att släppa taget. Vet inte varför det är samma sak med att köra traktor? hahaha. Jag satt i tre timmar förut och satte betyg på bildarbeten, och det får man ju inte betalt för, men det är lugnt. Det är ju så kul! Jag får ju inte betalt för att göra hemsidor heller, det gör jag för att det är kul!

Det är tydligen massa på skolan som vet att det spökar i Dammängen! Det är lite fränt att det har spridit sig så! Vissa hade tom läst spökhistorien :) Funderar på att kanske bjuda in anki till skolan så hon får berätta historien i klassen när det börjar mörkna lite mer ute. Frågan är bara hur man kopplar det till bilden. haha

Jag brukar inte följa tv-program och sådär, men ikväll måste jag kolla på Idol. Lasse som jag gick estet med sjunger ju! Verkligen skön kille och en grym röst!

Igår var jag på handledarkurs med bilskolan här i stan för att aron ska ta körkort. Det var så roligt, hon lärare talade EXAKT som tabita. Jag trodde det var hon först! Alltså jag kan verkligen inte ta såna på allvar. Hoppas inte jag får sån dialekt. På kursen visade de en jätteskum film om bilkörning med kjell bergkvist. Den var rolig men sjuk.

Nej nu ska jag ta helgen efter den här hårda arbetsveckan ;) (som varit ganska lugn eftersom niorna är på prao)

//Lollo