Och så kom takpannorna

2009-08-31 @ 21:04:31 • Kommentarer (6)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Ja idag kom dom! Vi åkte ut till huset efter sjutiden, då hade snickarna lagt ut pannorna i högar på huset, och lagt några. Antog att de fick gå in eftersom det började regna.


Det finns nu tre rum som har tak. Även kontoret har tak:
De två smårummen är färdiga för målning och tapetsering som sagt, så imorgon blir det till att köpa färg! Ska även börja förbereda för att kakla tvättstugan, för snart kanske värmepumpen dyker upp och då måste det golvet vara färdigt (och härdat!) Rörmokarn ska sätta igång golvvärmen imorrn, det måste man göra innan man kaklar. Och sedan är det bara att plyma. Och nej! Ingen kakelklump den här gången.... ;) Vi gör det nog "själva".
Jag var på halvårskontroll med Simone idag. Hon kollade efter tappad leksak så jag tror hon blev godkänd. hehe. Väger 8,3 kg och är 67 cm lång. Efter det åkte vi på babysim! Väldigt nostalgiskt att vara i badhuset, har inte varit där sedan jag var liten! Det var lite läskigt när Simone fick kallsup, men annars tyckte hon om det och gillade att titta på de andra bebisarna.
Hon fick en ny barnstol idag också, som hon får plats i! :D En Graco
Nej nu blir det sängen.....Zzzzzz

Ordning och reda

2009-08-29 @ 12:25:57 • Kommentarer (0)PermalinkAllmäntTrackbacks ()

Har fixat och städat lite bland htmlkoden och inläggen här

Nu ska den här bloggen bli lite bättre. Uppe i menyn kan ni se mer info om huset, och lite länkar (öppnas i nytt fönster). Jag har även skapat lite fler kategorier så att man enkelt kan se gamla inlägg. Har dock inte hunnit göra om alla. De flesta står fortfarande under hästrelaterat. haha
Nej snart ska jag gå på 50års kalas. Innan det skulle jag vara hos Anki. Undrar hur det går för henne på tävlingen. Och tror ni jag har nån koll på vad jag, eller Simone ska ha på mig?? Det gör inte saken lättare när jag ska välja babykläder också! hahaha
so long

Huset

2009-08-29 @ 11:56:15 • Kommentarer (3)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Här kommer lite info om det hus vi håller på att bygga.


Huset kommer från ett svenskt företag som heter Allmogehus och håller till i Uddevalla. Hustypen heter "LENA" och är från deras husserie "Norden". Enligt allmogehus så är huset

"en stor Bungalowinspirerad villa med mycket spännande och ovanliga lösningar. Här fungerar samvaron mellan ute och inne alldeles utmärkt. Redan utsikten från entrén mot det lägre liggande vardagsrummet talar om att detta är en villa utöver det vanliga. Här finns t.ex. ett kök med ett runt hörnburspråk på över 30 kvm som har direktförbindelse med altan/uteplats, klädvård/groventré och även föräldrasovrummet. Föräldrasovrummet har egen WC/Dusch och stor klädkammare. Den andra sovrumsdelen innehåller 2 likadana sovrum och ansluter till allrum och WC/Dusch. Notera att vid trappan till vardagsrummet finns en öppen murad spis som är siktbar från alla fyra håll. Ett hus med ljus och rymd!"
Det började med att Pappa hade varit i kontakt med Allmogehus för några år sedan, och han fastnade direkt för det här huset. Jag gillar också dess vinklar och vardagsrummet i etage. Dock kände vi att vardagsrummet var lite litet. Här kunde man kanske ändra lite:
före      efter min ritning i photoshop...
Gjorde arkitekten Håkan (tror jag han hette) en ny ritning, vilket innebar att ryggåstaket fick flyttas och det blev kanonbra!
Efter ett antal förfrågningar hit och dit och funderingar, kommer vi verkligen klara av att bygga hus? Kommer vi ha råd? Aron som inte ens har fast jobb... Och så väntade vi Simone också. Hur skulle det bli... Men. Vi hoppade på tåget, men mycket tack vare Pappas hjälp och stöd. Annars hade vi aldrig gjort det. Ok, när jag skriver detta är ju inte huset klart eller någonting, så än sitter vi inte säkert! haha.
I alla fall, vi satsade som sagt, gick till banken och så var det klart. Vi skrev kontrakt med Ove från allmogehus och sedan var det på gång. Det var beräknat leverans 1 april, men mycket drog ut på tiden med grundarbete och lite sånt, så huset kom inte förrän 1 juni.
En sak som jag tycker är bra med allmogehus är deras flexibilitet. Man kan ändra sig, krångla, och välja ALLT. Som att man inte har många val att göra ändå... Nåväl.
Vi satt en dag och gick igenom vad det var som ingick och hur vi skulle kunna få det billigare och bättre. Tex valde vi bort kök & snickerier från Marbodal och tänker ta IKEA istället. Alla vitvaror är från BOSCH och det tänker vi behålla, bara det att vi ändrar och byter ut till rostfritt istället för vitt.
Vilka mer saker ingår? Ja, Allmogehus verkar inte slösa på kvalitetsgrejer. Det är ekparkett från tarkett, Takpannor från Benders, fönster från Tanumsfönster, dörrar från Diplomat... På fönstren valde vi bort spröjsen för att det skulle se lite modernare ut, och dörren blir röd med runt fönster.
1 juni kom alltså huset. Sedan har det rullat på . Vi har haft tre snickare som jobbat med stomresning och innerväggar, sen blev det semester i tre veckor och så kom de tillbaka och håller nu på med det sista att färdigställa innerväggarna med isolering. Nästa vecka kommer förhoppningsvis takteglet och då skall de sätta upp det också.

Två rum färdiga för tapetsering!

2009-08-28 @ 21:50:58 • Kommentarer (5)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Det går sjukt fort därborta på bygget. Nu är det redan två rum som har innerväggar och tak spacklade. Så vad ska man då ha för tapeter??? Ojojoj... svårt...

Det ena rummet är i alla fall Simones rum. En barnkammare. Till en flicka och INTE rosa tack!! Nu dör väl Anki. Om inte hon smygit in där inatt och målat rosa på väggarna. haha. Jag vill ha mer grönt och gult, lite djungeltema kanske. Om man nu måste ha nåt tema.
Fast om det skulle vara rosa var detta snyggt! Men det skulle vara nice i en annan kulör.
Annars har Sandberg fina barntapeter, dock blir det nog lite rörigt och ha sånt mönster i ett helt rum...Finns även som textilier.
Nej jag ska nog låna hem projektorn från skolan och göra en väggmålning istället.
Annars idag funderade jag på om man kan måttbeställa rostfritt stål. Alltså en bänk att ha i köket. Vill ha hela köksbänken i rostfritt, men det kostar skjortan att köpa på typ ifö. Stålvärkö i Degerförs kanske kan tillvärka litte åt mäj. Nej men undrar om man kan kontakta någon plåtslagare? Måste höra med pappa om han har några kontakter där...
Idag shoppade jag lite nya kläder till Simone! :D Alltså inte second hand. hehe.
puss o kram
Avslutar med lite bilder från bygget:
Och så en liten Simone:
Ja ni vet att hon gillar er!

Innerväggar & sjuk bebis

2009-08-24 @ 22:02:35 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Simone är på bättringsvägen men fortfarande lite feber (36,5) och diarre... Så det blir bara amning för hennes del just nu. Det var tydligen flera barn som sjuknat in i helgen sade de på BVC när jag ringde dit idag. Tydligen en maginfektion Simone har fått...Stackars liten! Men hon verkar pigg för övrigt, glad och som normalt. Men vi ställde in babysimmet idag, så vi missar första gången men hoppas det går bra ändå.

Idag har jag o mamma umgåtts hela dagen, plockade iordning gamla urväxta babykläder. Det blev en hel kartong med strl 50 - 62!! Ojojoj undrar om man hunnit använda hälften. Mamma skojade om när vi kommer få plocka upp de här kläderna igen.. Undrar när det blir? :D Annars har vi bakat moccarutor och lagat jättegod fisk i ugnen. Simone har suttit och lekt nästan hela dagen, hon har faktiskt varit väldigt pigg. Igår sov hon nästan hela dagen. Anki kom förbi en snabbis och åt kantarellmacka till "brunch" (vår frukost, hennes lunch).
Åkte på kvällen ut till huset och kollade. Där såg det ut såhär:
Innerväggar har kommit på plats! Pappa hade satt upp all el i kontoret och satt upp spotlights i lilltoan. Där kommer det bli lyxigt. Vi diskuterade om man kanske skulle ta bort spottar i tvättstuga och klädkammare. Det är bättre och ha lampor eftersom spottar inte egentligen ger så bra arbetsljus. Men det är ju exklusivt i klädkammarn! MEn men, det får bli en ordinär walkincloset..
Det skulle verkligen behöva städas! Pappa ska sätta dit en container så vi kan slänga skräp. Det blir ju en del spill på en byggarbetsplats....
Och i lördags såg det ut såhär vid huset:
Aron målar och jag, jag tar det lilla lugna, bland eldosor och grejer. Ammar på en lastpall. haha
Vi har även fått ventilation och så nu. Skrev ut all info om den fläkt vi ska ha så snickarna ser måtten. Det är iafall en 90 cm bred. Så det är lite större än normalt. Å jag blir galen, jag vill bara att det ska vara färdigt nu!!
Sen var jag i dammis och var på tävlingsmöte. Vi ska ha tävling 11 oktober i Knutsbol. Kul o träffa folk också! Hör ju inte till det vanliga nuförtiden ;)
Nej nu blir det sängen...Zzzzzzz

Målning

2009-08-23 @ 09:07:38 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Igår började vi måla huset. Vit fasad till att börja med.

Vi målar med Beckers täcklasyr. Färgen heter Hilda 181, en bruten grå vit. Miljömärkt och allt! :D
Vad vi ska ha på fönsterfodren sen får vi väl se...just nu har vi testat den beiga. (se förra inlägget)
Lasyren är jättefin att måla med, känns verkligen som vi gjort ett bra val. Men det vet man ju inte egentligen förrän om 1o år..
Idag ska vi åka ut igen och fortsätta, fast Simone verkar vara lite krasslig. Har diarre och lite feber. Men, vi får väl se. Mamma ska iafall ta hand om henne. Kanske vi ska vara hos Anki så kan hon och Simone vara därinne. Läste att det är bra att amma ofta när de förlorar vätska på det sättet... stackars liten. Hittills har hon ju inte haft någonting så jag hoppas verkligen att det inte är nåt på g.
Vi målade ena höga kortsidan och fram, takutsprång fram och lite på burspråket. Pappa håller på att sätta upp elen inomhus. Imorrn ska han ringa telia så de kan komma och sätta in fibern. Wihooo räserinternet! Det är tydligen mycket jobb med alla spotlights som jag vill ha... ;)
Igår kväll kom mamma förbi vid huset när vi målade, hon hade med sig fyra små haklappar eller scarves som hon sytt. Eller dregelskydd kanske man kan kalla det. Måste lägga ut bild, så himla bra! Och snygga. Jätteenkla och sy också. Hon gör så himla mycket bra och snygga grejer till Simone. Kanske ska lägga ut en internetshop till henne också! :D
I fredags var vi på vulkanmarken, jag köpte maaaassa marknadsnougat. mmmm. Det var så kul, massa tabithor överallt, rökandes och tala värsta dialekta. hihi.
Nej nu ska jag göra oss iordning!
//Lollo

Simone ett halvår idag!

2009-08-19 @ 10:14:46 • Kommentarer (1)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Semestern är slut och nu börjar allvaret!

I måndags började Aron jobba igen. Vi har haft två sköna veckor i Dammis med bad i pool (jag doppade mig bara halvvägs för jag var rädd att få mjölkstockning...), "Ridläger" med Emma & Julia, hästar och såklart Simone som trivdes bra där till slut.  Men gud vad hon tyckte om att komma hem igen! Satt bara och glodde sig omkring!
Allvaret tar sin form i husbygget... Igår var vi och provmålade IGEN. Man blir inte klok på hur det ska bli. Ja vilka I-landsproblem va Jeanette.. Men men. Det började med att vi såg beckers-broschyren för deras utefärger i affären. På framsidan såg vi ett fint hus målat med bruten vit och gröna fönster.
men.... det blev inte riktigt som jag tänkt mig när man sov på saken....
så jag drog iväg till Hallbergs och köpte två "neutralare" och ljusare kulörer.
beige?
eller grå?
Jag började kolla runt lite på nätet. På Beckers hemsida har de ganska bra tips:
Så här ser ju huset ut nu. Det ser lixom bara grundmålat ut. Det är detta Aron är rädd för att det kommer se ut som om man inte har lite mer färger på huset. Men jag å andra sidan tror det kommer se "pluttigt" ut med för mycket färg.
Jag försökte hitta andra bilder på vita hus.
Och här har vi det! Det är ju nästan precis vårat hus, fast 1 1/2 plan. Men fönstret o allt. Skogen...
Ja, det är snyggt faktiskt. Fast vi kommer ju ha svart tak dårå... Eller vad tycker ni???
Aron vill nog ha det här:
Jag menar, tom färgen hette ju Aron! :D
Nej nu måste jag fixa lite html. Har en ny sida som jag grejar med, och sen blir det kanske stan. Simone fyller ett halvår idag så då kanske man ska köpa något nytt, alltså inte begagnat...hihi...Hon har ju vuxit ur en del kläder också, numer har hon strl 74...Eller kanske blir det en hoppgunga? Om det nu finns att få tag i den här metropolen ;)
Imorgon ska jag träffa min vikarie på österleden, ska bli kul o komma till jobbet en sväng!

Husvakt & Ny sida

2009-08-03 @ 22:46:56 • Kommentarer (5)PermalinkhemsidorTrackbacks ()

Vi är husvakter i Dammängen, o spoooooky! Simone ville inte sova igår först. Så har hon inte skrikit sedan hon var nyfödd... kan det vara evalotta som var framme? Nu sover hon iafall lugnt i vagnen.

Jag har en tid hållit på med Annas hemsida, hon har startat upp en butik utanför Karlskoga och har nu en webbutik som jag hjälpt henne med. HAr varit så kul och jag har lärt mig massa om hur man gör webshoppar =) Man kan även boka lektioner hos henne. Om jag bara hade en häst så.... tränare och grejer att köpa.
Gringo kanske vill ha ett bling bling pannband? :)
Klicka på bilden för att komma till hennes sida, www.quality4horses.se
Och huset? Ja, snickarna jobbar på men de väntar på fler leveranser! Takplåt, takpannor etc...