Innerdörrar + kakel nästa

2009-09-29 @ 22:01:52 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Idag kom innerdörrarna. Så fina vita med speglar. Ja alltså inte bokstavligen talat. Det heter tydligen så när det är sådan allmogeprofil på dem.

Nåt sånt här är det väl...
Märket är Diplomat i alla fall. Längtar till ytterdörrarna kommer! Det är "Leksandsdörren" som levererar dem. Ser ut så här:
Röda! :)
Well, vi var och handlade kakel idag tack vare att Mamma kunde passa Simone och att Anki & Andreas kunde följa med. Vi åkte i hästbussen in till Örebro och Kakel och Natursten. Där fanns ju en hel del snyggt! Och DYRT!
Jag kom i alla fall därifrån med kakel till hallen och det stora badrummet. Till hallen blev det brun-grå kakel 30x30 cm. Lite schifferkänsla fast mer kattguld. hmm... svårt att beskriva. Ingen platta var den andra lik.
Till badrummet blev det vitt kakel på väggarna 40x20 om jag inte minns fel, med vågmönster. Svårt att beskriva i ord här! I hörnet där bubbelbadet ska vara kommer det bli turkos glimmande mosaik och på golvet 20x20 klinkers med lite turkos/limegrön spräcklig färg. Lite mer färg än det andra alltså =)
Mosaiken. Lite pärlemor nästan..
Simone håller självkart ställningarna när vi ska mäta inför kakelinköp =)
Kommer inte ihåg när det var vi var och målade, men det borde väl ha varit i helgen. Jag grundmålar fönster!
Det blir verkligen skillnad när man får vitmålade fönster!
Sådär!
Aron och Dag gjorde det sista utomhus!! :D :D
Det blev verkligen kanon med fasadfärgen invändigt på det stora fönstret. Hade nog blivit för mycket grått om man haft det inuti med.
Vårt hus sett från dammängenvägen. Hoppas jag får min laddare till min nikon snart så jag kan börja ta lite bra bilder igen!!
Lilla badrummet börjar ta form! Ja, det är faktiskt färdigkaklat nu. Så här såg det ut förut idag ;)
Svart-vitt! :) Så snyggt blev det! Och så går det kakel ända härifrån, genom den "vandrande garderoben" som pappa säger och vidare in till tvättstugan. Det är så himla snyggt. Ska fota det imorrn, det var för mörkt när vi var där nu på kvällen.
Tack för hjälpen Anki och Andreas, här åker de hem (tur de har nära iafall :) Deras "tallhöjden" ser ut som en tavla för övrigt. hihi
Imorrn ska jag ta fler bilder, på det nya kaklet också!

Golvleverans och målning

2009-09-23 @ 21:37:25 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Idag kom golvet! Trodde dörrar också skulle vara med men nej.... Det är i alla fall tarkett "salsa" ek, 3-stav lackad.

Eftersom golvet kom idag, typ 70 paket (räknade ut på ovanstående länkad sida att till 180 kvadrat krävs 64 paket så det kanske var nåt sånt), var vi tvungna att få det inomhus så det inte blir fuktskadat. Jag målade taket i Simones rum, plus lister, så vi kunde ställa in det där. Vi bar in det genom fönstret. Jobbigt som bara den! Snacka om muskelträning. Ett sånt där paket lär ju vägt en del...
Det blev så snyggt när jag målade taket, listerna är sååå snygga!
Ursäkta att bilden är lite felvriden... men snacka om att Peter varit duktig på att spackla! Man ser inte ett enda skruvhål någonstans! Jag är så imponerad av alla som jobbar här, inklusive jag själv. Att man kan åstadkomma så snygga grejer utan utbildning. Fort gick det o måla också. Så himla snällt av mamma att passa Simone under tiden. Vi som bara skulle åka och köpa en sopborste till huset... så blev jag fast i blåstället igen ;)
Eftersom det ska vara tapeter här gör det inget att man målar en bit ned på väggen.
Tvättstugan är färdigkaklad nu också! Pappa är snabb!
Sett från köket. Så snyggt så jag dör. Jag kan bara sitta och stirra på den här bilden. På ett himla golv! Jag älskar verkligen schackrutigt.
Badrummen börjar också bli färdiga för kakel, sen är det faktiskt inte så mycket kvar.. haha... Vi ska ha klinkers i hallen också. Kommer bli suveränt. Frågan är vad för slags kakel som passar där. Svartvitt? ;)
Lilltoan

Kakel!

2009-09-21 @ 21:02:23 • Kommentarer (1)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Var ute i huset imorse och målade lite. Rörmokaren var där och satte på golvvärmen. Synd bara att vi inte fått några ytterdörrar än (!). Undrar just när nästa leverans sker...

Pappa höll på att göra iordning för att kakla tvättstugan. Vi var där nu vid halv åtta på kvällen. Då såg det ut såhär:
Sååååå snyggt!!! Jag vill flytta in nuuuuuuuuu
Och då är inte ens badrummen och köket klara, och vardagsrummet och....ja....jag menar, ser det så här bra ut i första rummet. Hur ska det inte bli sedan då? ojojoj. Imorrn ska vi iafall åka till Bjelkes för att välja kakel til lde andra badrummen. Blir nog en del svart-vitt där oxå. Men. jag gillar ju betong...
Så här någonting kommer det nog bli på lilla toan. Eftersom golvet fortsätter in dit.
Bilder från shootfactory
Detta är vad jag menar med betong. Vore så häftigt. Frågan är hur det funkar. Det här på väggarna tillsammans med schakrutigt golv. Det skulle väl vara snyggt? För det passar kanske inte o ha i stora badrummet. Det ska vara mer barnvänligt. Och med det stora badkaret. Mer så här där kanske:
Om nu det var så "barnvänligt"...
En bild på gullungen, sen blir det nog Zzzzzzzzz.......

Nyttig dag!

2009-09-19 @ 21:16:52 • Kommentarer (4)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Idag har vi fått massa gjort! Och Simone har haft en trevlig 7-månadersdag tillsammans med farmor och mormor.

Kl. 06 någonting vaknade Simone pigg och glad som vanligt. Så mysigt att äta frukost hela familjen tillsammans! Sedan bar det av in till stan där vi lämnade henne hos farmor Karin. Dag, jag och Aron for ut till huset och målade.
Efter lunch hämtade jag Simone och vi softade lite hos Anki sen gick vi ner till huset.
Och här blev resultatet:
Framsida
Och invändigt: Färdigt för kakel, men det hinns inte kaklas idag. Kanske på måndag!
Kakel till tvättstuga/klädkammare/toa. Schackrutigt! :D

Måleri + Kakel på G!

2009-09-18 @ 21:36:56 • Kommentarer (1)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Idag fick vi en hel del gjort. Dag och Aron var ute före mig till huset och började måla där de slutade igår. Nu är det bara tre väggar kvar att måla vitt! Jag kom vid fem och då började jag att måla grått runt fönstren på entresidan.

Här har jag målat grått runt fönstren. Knuten där är omålad. Köpte grundfärg idag så vi kan måla det också sen.
Lite coolt att det ser ut som guldfärg på vindskivan (Där Dag står och målar). Det ser verkligen mer och mer ut som ett riktigt färdigt hus!
Närbild på fönstren. Men inte för nära, för då syns det att jag spillt ;)
Imorrn blir det mer måla! Karin ska passa Simone. Halv nio ska vi vara där med Simone.
Pappa har nu hävt på fuktspärr på golvet i tvättstugan. Det ska torka och sedan ett lager till, sedan kan man börja KAKLA!! Kanske redan imorrn alltså! :D Han var även till Bjelkes och hämtade kaklet vi kollat ut, det blir ett schackrutigt mörkgrå och ljusgrå 30x30. Kommer bli så snyggt! Funderar på om man ska kakla i klädkammaren och lilla toan med samma... Kan ju bli snyggt när det går ihop så.
Nej nu blir det nattavälling till lilla Simone, hon har varit på fest inne i stan ;)

Målarna

2009-09-17 @ 21:29:20 • Kommentarer (1)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

har varit igång igen!


Så kul med vinklarna. Först ser man bara Aron...
Sen dyker Dag upp där!
Nu har även fönstren i vardagsrummen fått fönsterbräda och innerfoder!
Nästan ett orangeri ;) Men lite svårmöblerat kanske... Men vafan. Det är det värt när man får en sån här panoramautsikt!
Cement i tvättstugan. Detta är väl golvvärmerören. Ja, jag är ju ingen expert på mitt hus... Men det är iafall golvvärme i hela! :)
Här är vatten och sånt. Typ värmepumpen och vattenberedaren ska väl stå här antar jag. Bergvärme för er som undrar! Kommer även ingå en frånluftsvärmepump :) Energisnålt och bra. Med braskaminen kommer det sen bli billigt, i alla fall om man jämför med det hus vi bor i nu! När vi körde på eluppvärmning då Simone föddes och vi inte orkade elda hade vi ju 6000 kr i månaden typ! Sen kan man ju komplettera med solpaneler om man vill.
Stora badrummet har också fått lite cement. Här kommer det sen stå ett massagebadkar!
Det här ska vi köpa från pm-hem i Karlskoga. Kostar 13.700 kr
Nej nu blir det ett avsnitt Morden i Midsomer, vårt kvällsmys ;) Imorrn blir det mer måleri, jag ska måla fodren utvändigt!

Simone sover

2009-09-14 @ 12:51:04 • Kommentarer (2)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

och då gäller det att passa på att fixa med annat. Borde ju verkligen sova själv. Är sjuk i nåt slags svinigt halsont och huvudvärk. Fy vad man känner sig passiv.

Igår var vi ute vid huset och medan jag städade inomhus skötte Aron och Dag lite utomhusmålning. Jag var helt död så jag orkade inte med så mycket tyvärr. Simone var hemma hos Karin på Dalbacksgatan och åt ärt&palsternackspure.
Den här veckan händer det inte så mycket på bygget för snickarna har åkt hem, de är färdiga med det som de skulle göra. Pappa måste jobba lite på sitt vanliga jobb. Aron kanske hinner åka ut och måla, men samtidigt har man ju mycket i det nuvarande huset som man måste sköta. Det är ju det som är lite jobbigt med att bygga hus. Det går inte att uppoffra allt för att tillbringa all ledig tid i huset... men men. Det har ju gått ganska bra ändå. Vi försöker vara så delaktiga som det bara går.
Idag gav jag Simone broccoli, ost & gräslöks barnmat ur burk. Vi brukar inte ge ur burk, har gjort det nån gång innan. Den här gillade hon inte. Kanske var för starkt kryddat. hihi. Men fruktpuren gick ju ner såklart.
Hennes matschema för en dag just nu ser ut ungefär så här, ja jag har ju ingen häst som jag kan redogöra foderstat för, så jag håller mig till Simone, haha:
Morgon (mellan 6-8)
Bröstmjölk eller Välling
Lunch (mellan 11-12)
Grönsaker, rotfruktspure
dessert + bröstmjölk
Mellanmål (mellan 15-16)
Mild Havregröt med någon mosad frukt, päron är en favvo!
Kväll
Kvällsvälling (vid 19-tiden)
Efter vällingen somnar hon, sedan äter hon bröstmjölk typ två-tre gånger på natten.
Väldigt intressant att veta kanske, men det är kul att läsa det här sen för att se vad som ändras... Förhoppningsvis kommer hon väl någon gång sluta äta på natten. Men just nu känns det som att vi kommer ändra lite rutiner när man får ett nytt hus också!
I lördags var vi på tävling i Gyttorp, ja eftersom Aron var sjuk kunde vi inte hålla på i huset ändå. Det var kul och se lite hästar. Simone var jätteduktig och lugn hela tiden.
Jag & Simone med sin nya fina höstjacka :)
Pajaz såg fin ut, det var ju jättelängesen jag såg han på tävling. Inte sedan Simone var nyfödd då hon var med på första tävlingen i Botorp. Laget kom tvåa totalt i Division 2 också! Lite kul att klubben har ca 25 medlemmar, och ändå kan ha lag i så många divisioner både ponny och häst! Hoppas jag också kommer igång någon gång i framtiden....
Ja nu vaknade Simone. Back to mama's job

Sista rummet färdigt för spackling!

2009-09-10 @ 22:23:52 • Kommentarer (3)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Ja, då är även vardagsrummet färdigt med alla skivor och tak uppe!

Helt otroligt vad de är skickliga och snabba på bygget. Det är sååå nära nu.
Visst blir det häftigt?? Men, det är ju jobb kvar... kanske vi kan flytta in till jul iallafall?
I helgen ska det bli fint väder så då blir det förhoppningsvis måleri gjort. Fast jag är väldigt sugen på att åka till Gyttorp på lördag och kolla när Anki tävlar. Alltid kul när det är på nära håll.

Innerfönster

2009-09-07 @ 09:46:08 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Nu var det nästa steg mot ett inflyttningsfärdigt hus. Nämligen innerfönstren. Det blir så bra! Snart snart kan vi sätta upp de första tapeterna.

Det här är bilder från i lördags. Då var vi där och städade. Jag får äntligen köra traktor igen:
Och vardagsrummet händer det inte så mycket med just nu. Den här veckan ska snickarna fortsätta med det.
På söndagen var vi och käkade på golfrestaurangen innan vi åkte till huset.
Och där hade det verkligen hänt grejer! Så fint blir det!
Simones rum
Gästrummet
Simone vid Ankis hus
Glad som alltid!
Nu ska jag åka till flügger och köpa kvistlack. Sedan måste jag ut till huset och kolla upp vad det är för NCS-kod på det grå vi ska ha runt fönstren. Byggnadsnämnden måste ju ha det. Sedan har jag NCS för den vita färgen som är runt fönstret inne. NCS S 0502-Y glans 65. Det ska vi även måla innerfodren med. Gu så mycket vitt det finns!

Ridning

2009-09-04 @ 20:04:47 • Kommentarer (1)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Igår blev det uteritt med Anki och Julia. Så härligt! Tubbe är verkligen jättefin. Och skön sadel du köpt Annso :D Hade inte ens träningsvärk idag.

Simone var med och fick rida i leksakssadeln. Anki har tänkt sälja den hur länge som helst men bommen är så smal att det finns knappt levande hästar som kan ha den. haha.

Taket nästan färdigt!

2009-09-02 @ 21:12:35 • Kommentarer (0)PermalinkHusbyggeTrackbacks ()

Idag när vi kom ut till huset var det takpannor nästan på hela taket! Det ser så fint ut, nästan som ett färdigt hus!
Vi var och köpte tapeter idag på Beijer också! Eller Bjelkes som man säger här i kga. Det hette ju det förut. Till Simones rum köpte vi gröna, biblioteket mörkbruna blommiga, gästrummet ljusgrå och klädkammaren kritstrecksrandiga typ. Jag ville ju jättegärna ha pepitarandiga i min walk in closet men 600 spänn per rulle i en garderob känns väl lite väl överflödigt ;)
Denna blir det i simones rum. Såg ju mycket grönare ut i affären! Här såg den ju nästan lite dassig ut.. Borosan från Boråstapeter. Tänkte ladda upp de andra men det verkar visst inte gå nu, det är så segt ibland här!
Köket. Dags att städa lite kanske?
Takpannor!
Imorse gick jag och Simone till Mamma en sväng. Hon bor på samma gata som tur är. Simone fick potatis & palsternacka och jag fick pizza.
Gonatt!